WK-wedstrijd


WK-wedstrijd 1.0

wedstrijd die gespeeld wordt in het kader van een wereldkampioenschap (WK), hetzij in de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi, hetzij tijdens het eindtoernooi zelf, hetzij in een reeks wedstrijden waarin bepaald wordt wie de wereldkampioen wordt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een WK-wedstrijd…

is een wedstrijd

 • [Toepassingsgebied of bereik] wordt gespeeld in het kader van een wereldkampioenschap

  Algemene voorbeelden


  De overwinning van Nederland op Japan tijdens het WK Voetbal is niet zonder slag of stoot gegaan in Nederland. Rond de WK-wedstrijd zaterdag vonden in Nederland diverse incidenten plaats.

  Het Parool,

  Het Nederlands elftal speelde tot nu toe 36 WK-wedstrijden en nam deel aan acht mondiale eindrondes. Nederland won zestien keer. Negen keer speelde Oranje gelijk en elf maal eindigde de wedstrijd in een nederlaag.

  http://www.nusport.nl/oranje/2244307/nederland-winst-in-16-wk-wedstrijden.html,

  De onrust die rond de nationale ploeg bestond, werd weggenomen en tegen Rusland en Italië stond er weer een ploeg op het veld. Dat gaf hoop en de lijn werd doorgetrokken in de WK-wedstrijden tegen Turkije en San Marino. Alleen tegen Nederland was het weer allemaal weg.

  De Standaard,

  In zijn honderdste WK-wedstrijd pakte Engeland, met de bekritiseerde Paul Gascoigne in de basis, zijn derde zege op rij in groep 2: 0-2 in Georgië.

  De Standaard,

  Het concert kreeg tijdens '1000 drummers' soms echt een karakter van een WK-wedstrijd als de wave op het podium werd ingezet.

  Meppeler Courant,

  In Thouars reden de zijspancombinaties de eerste WK-wedstrijd van het seizoen.

  Meppeler Courant,

  Taument speelde twee jaar geleden 45 minuten vriendschappelijk tegen Portugal en als invaller in de WK-wedstrijd tegen Noorwegen.

  Meppeler Courant,

  Nadat hij zich reeds een tijdje buiten het bereik van zijn achtervolgers werkte won Sebastien Tortelli zondag ook nog de GP van Duitsland 125cc, de laatste WK-wedstrijd van het jaar.

  De Standaard,

  Schansspringen. Thoma verkleint achterstand Sapporo (dpa, upi) - De WK-wedstrijden in het Japanse Sapporo werden gewonnen door Adam Malysz en Dieter Thoma.

  De Standaard,

  Motorcross. Marnicq Bervoets nog steeds ongenaakbaar [...]. Tijdens de pauze in de WK-wedstrijden won Marnicq Bervoets maandag de Pinkstertrofee op de zwaar door de regen geteisterde omloop van het Stadsbroek in Borgloon.

  De Standaard,