Zeister


Zeister 1.0

van Zeist; uit Zeist; in Zeist; van de Zeistenaren; Zeists
Gebruikelijker dan het synoniem Zeists. Vaak ook in namen.

Algemene voorbeelden


Bij toeval belandde Marius Boom in het bibliotheekvak. Alhoewel ... Zo toevallig is dat nou ook weer niet, want de Zeister jurist heeft altijd veel affiniteit gevoeld met de sociaal-culturele sector.

http://www.wobsite.nl/

De provincie moet nog akkoord gaan met de golfplannen, maar in de Zeister raad tekent zich een meerderheid af.

NRC,

Op de vloer ligt een stervormig mozaïek, een verwijzing naar de vorm van de theekoepeltjes die veel Zeister buitens in de tuin hadden staan.

NRC,

Het telefonische "loket" is negen uur per week bemand. Het loket wordt opgericht als vervolg op een onderzoek onder Zeister sportclubs. Het bleek dat die niet goed wisten hoe ze het snelst aan informatie bij de gemeente kunnen komen.

Utrechts Nieuwsblad,

Het Zeister raadslid voor GroenLinks, H. Claasen, heeft burgemeester R. Boekhoven opheldering gevraagd over een demonstratie van CP'86 zaterdagmiddag in het centrum van Zeist.

NRC,

De investeringsgroep Wolters Schaberg verkoopt het Luzac College aan Goudsmit N.V. en het metaalbedrijf Dru aan Schuttersveld Holding N.V. Het afstoten van deze bedrijven past in de eind vorige maand aangekondigde ontvlechting van de Zeister investeringsgroep.

NRC,

Vrijwel om de hoek van deze parkeerplaats, nog geen honderd meter verder, was, wist ik, het Zeister politiebureau.

De heersende klasse, Wessel te Gussinklo,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


( Vaak genoemd in verband met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) die in de bossen van Zeist zijn hoofdkwartier heeft. Vergelijk de betekenis 2.1.)
  • het Zeister bos
  • de Zeister bossen

Manege Zeisterbos is een familiebedrijf en bestaat 60 jaar. De laatste 41 jaar gelegen midden in de Zeister bossen, waar u urenlang direct in zeer uitgestrekt bosgebied kunt rijden.

http://www.manegezeisterbos.nl/

De 'kleine generaal' kan alleen door wereldkampioen te worden afrekenen met de levende legende. Want de geest die al jaren rondwaart in de Zeister bossen, zit nog steeds niet in de fles. De voorzitter van het sectiebestuur betaald voetbal, mr. J. Staatsen, heeft gisteren in Las Vegas in een reactie op de uitlatingen van Johan Cruijff aan de hand van onder meer faxberichten duidelijk proberen te maken wanneer en op welke onderdelen de onderhandelingen met Johan Cruijff in de laatste fase zijn stukgelopen.

NRC,

De Breuk: eeuwige padvinder en tegelijkertijd a man for all seasons. In deze perfecte combinatie kent hij als schildknaap van het Oranje-heil zijn gelijke niet. Dat uitgerekend een gewezen TROS-patriarch, die het echte leven waarschijnlijk heeft leren kennen in de vlezige armen van Tineke Verburg, dit eerder doorzien heeft dan de organisatiedeskundige Staatsen is een prachtige afstraffing van de sociale gespletenheid en het lomp materialisme in het doodgeharkte Zeister bos.

NRC,

  • De Zeister Courant
  • Nieuwe Zeister Courant
  • Zeister Nieuwsblad

Onderstaand volgt een kleine selectie uit de schenkingen die de KB in 2000 ontving. Circa 185 boeken over sport en lichamelijke opvoeding van de erfgenamen van de heer AA Land te Delft [...]; Zestien banden De Zeister Courant; Nieuwe Zeister Courant; Zeister Nieuwsblad.

http://www.kb.nl/kb/resources/frameset_organisatie.html

  • de Zeister Hernhutters

De Staten waren de Zeister Herrnhutters welwillend gezind en met verscheidene leden van de Utrechtse Staten onderhield de gemeente vriendschappelijke betrekkingen.

http://www.dodenakkers.nl/artikelen/hernhutters.html,

  • het Zeister Slot

In Nederland zijn momenteel maar liefst meer dan 250 verenigingen actief en aangesloten bij de "Nederlandse Jeu de Boules Bond" de NJBB [...]. Waaronder de leden van "club de petanque LES CAILLOUX" te Zeist, die is opgericht: 21 september 1977 en zo'n 140 leden kent en zich de afgelopen vijf jaar wist te plaatsen voor deelname aan de Wereldkampioenschappen, middels de Nationale competitie. Uw interesse gewekt? Kom eens kijken op onze nieuwe locatie, Koelaan no. 1 achter het Zeister Slot te Zeist.

http://home.wxs.nl/~petanque/alg.html

  • het Zeister Zendingsgenootschap

Het Zeister Zendingsgenootschap wil samen met de kerk in Suriname een opvangcentrum in de achterbuurten van Paramaribo renoveren.

Meppeler Courant,

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en het Zeister Zendingsgenootschap (ZZG) steunen een vertaalproject in Suriname.

http://www.bijbelgenootschap.nl/

In verband met het jubileum houdt de mavoschool een actie voor het 'Zeister Zendingsgenootschap'. De opbrengst is bestemd voor een project voor zogeheten 'drop-out jongeren'.

Meppeler Courant,

Zeister 2.0

van een sportclub, vereniging of andere groep uit Zeist

Algemene voorbeelden


Kampong won de derby met Schaerweijde met 1-4 en stijgt naar plek zes. De blauwhemden kennen derhalve een zeer succesvolle hervatting van de Hoofdklasse, vorige week wonnen de Utrechters ook van Amsterdam. Schaerweijde kan daarentegen de opsteker van een week eerder niet prolongeren. Jeugdspeler Jur van der Have maakte het enige Zeister doelpunt.

http://www.hoofdklassehockey.nl/wedstrijdverslag/uitslagen-hoofdklasse-heren-6-maart/,

Slechts één vrije bal voor Jonathan kwam in de buurt van het doel, voor de rest kwamen de Zeister dames niet verder dan de 16 meter.

http://jonathanmc1.ditismijnteam.nl/blog/620200-sporting-70-mb2-jonathan-mb1-5-0-27-sept-2014.html,

Het slotaccoord van de eerste helft was voor Achterveld. Met een goede combinatie werd Martijn Houtveen bereikt. Uit zijn voorzet belandde de bal echter in de handen van de Zeister doelman.

http://epaper.bdu.nl/leusderkrant/epaperarchive/2010/04-14/epaper/8861007.htm,

Zeister 2.1

van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), waarvan het hoofdkantoor in Zeist is gevestigd

Betekenisbetrekking


specialisering
Betrokken betekenissen 2.0 : 2.1

Betekenisbetrekking


metonymie
Betrokken betekenissen 1.0 : 2.1

Algemene voorbeelden


Scheidsrechter Dick Jol zit op een schema van honderd officiële waarschuwingen in één seizoen. De Scheveninger gaf zaterdag zeven gele kaarten in het degradatieduel Cambuur Leeuwarden - Volendam en bracht zijn totaal op 51 keer geel en twee keer rood in zestien duels. 'Oh, is dat zo? Ik houd het niet bij' aldus Jol zondag desgevraagd. Jol is absoluut gezien de strengste arbiter van het Zeister korps.

Meppeler Courant,

Vooral de opmerking dat 'de bondscoach zich schuldig maakt aan belangenverstrengeling' schoot het bestuur in het verkeerde keelgat. Daarom heeft het Zeister college het bestuur van FC Twente dinsdag gevraagd zich hierover te onderhouden met zijn coach.

Meppeler Courant,

Zijn examinatoren indertijd voor het trainingsdiploma, zullen zich ongetwijfeld hebben verbeten bij het zien van de aanpak van de Kromme op Nieuw Terbreggen. Van Hanegem liep dwars door het positiespel heen en stond vaak tegen de snijdende wind in te praten tegen z'n spelers. Maar om dergelijke Zeister voorschriften maalt iemand als Van Hanegem niet want tijdens een wedstrijd probeert de tegenstander toch ook continu in de weg te lopen en wie hem niet hoort moet maar een apparaatje in z'n oor doen of dichterbij komen staan.

http://www.telegraaf.nl/,