aardappelpuree


aardappelpuree 1.0

puree van aardappelen; ook: gerecht dat bestaat uit puree van aardappelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Aardappelpuree…

is puree

   Algemene voorbeelden


   Benodigd voor 4 personen: 250 gram schoongemaakte boleten (buisvormige sporen, voze stelen, mos en aarde verwijderd); warme aardappelpuree, gemaakt van 750 gram bloemige aardappelen; 8 eetlepels olijfolie (vergine); 4 tenen knoflook, gepeld en in plakjes.

   NRC,

   Naast aardappelpoeder voor frites, is er poeder dat geschikt is om verwerkt te worden tot aardappelpuree of aardappelcroquetten.

   http://www.cacique.nl/warenkennis/groenten/aardappelen.htm

   Na de warme maaltijd (warme kwast, soep, kip, wortels/doperwten, aardappelpuree en een sinaasappel) in de mensa van de universiteit wordt onder leiding van Stanistaw Skibnicwski, docent aan de universiteit en een van de eerste korfbalpioniers in Warschau, een bezoek gebracht aan de binnenstad van Warschau.

   Meppeler Courant,

   Leg de oesters dakpansgewijs op de voorverwarmde vleesschotel. Proef de saus, voeg naar smaak peper en zout of worcestershiresaus toe en schep de saus over het vlees [...]. Schik de courgette naast het vlees. Aardappelpuree smaakt heel erg lekker bij dit gerecht.

   http://www.quanjer.nl/diversen/kalfsoesters_met_citroensaus_en_.htm

   Staande in de rij had Wade grapjes gemaakt over de keuze van Janet: aardappelpuree, een hamlapje en een vanillepuddinkje.

   Alle families zijn psychotisch, Douglas Coupland,

   Ze maakte haar excuses voor de driftbui die haar zomaar had overvallen en vroeg of ze het konijn, de spruitjes, de sperziebonen en de aardappelpuree weer even zou opwarmen, terwijl ze daar al mee bezig was.

   Mensen met een hobby, Désanne van Brederode,

   Woordfamilie


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen