afdelingsvoorzitter


afdelingsvoorzitter 1.0

voorzitter van een afdelingsbestuur; voorzitter van het bestuur van een afdeling

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een afdelingsvoorzitter…

is een voorzitter; is een persoon

 • [Toepassingsgebied of bereik] is de voorzitter van het bestuur van een afdeling; is de voorzitter van een afdelingsbestuur

  Algemene voorbeelden


  De afdeling met aan het hoofd een afdelingsbestuur en een eigen afdelingsvoorzitter staat in voor het dagdagelijkse werk van VBJ op lokaal vlak.

  http://www.vbj.org/

  De afdelingsvoorzitter van de PvdA in het miljonairsdorp Bloemendaal, Harry Swaak, legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer.

  De Telegraaf,

  De 75 afdelingsvoorzitters, die met elkaar de ledenraad van de coöperatie uitmaken, heeft er mee ingestemd dat de participatiebewijzen van de leden worden vervangen door aandelen.

  NRC,

  De twee ondervoorzitters van het Davidsfonds (DF), Geert Deputter en Karel Docx, hebben aan de plaatselijke afdelingsvoorzitters een brief geschreven, waarin ze uitspraken weerleggen van Lieven Van Gerven, die opstapte als voorzitter.

  De Standaard,

  Onverminderd de bepalingen van artikel 152, bepaalt de wet de wijze, de voorwaarden en de duur van de aanwijzing tot eerste voorzitter, voorzitter, kamervoorzitter, afdelingsvoorzitter en ondervoorzitter onder de leden van de hoven en de rechtbanken.

  De Standaard,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen