afvallingswedstrijd


afvallingswedstrijd 1.0

((vooral) in België)

wedstrijd of reeks van wedstrijden waarbij telkens de minst presterende deelnemer of ploeg afvalt en de winnaar doorgaat naar een volgende ronde

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een afvallingswedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Na 2 "mislukte" pogingen op de afvallingswedstrijd in Oostende en vorig jaar in San Benedetto gisteren dan eindelijk de welverdiende overwinning behaald op de afvallingswedstrijd.

   http://training-news.blogspot.com/2011/07/third-times-charm.html,

   De afvallingswedstrijd voor de seniores heren werd overschaduwd door een collectief falen van de arbitrage. 7 renners, waaronder Swings Bart werden gediskwalificeerd na drie verwittingen die kwistig uitgedeeld werden behalve dan aan de Azzuri. Boegeroep allom. Ze slaagden er zelfs in om atleten die niet aan de start stonden af te roepen bij een afvalling! Verwarring allom dus.

   http://www.inlineteambrugge.be/Drupal/node/2704,

   afvallingswedstrijd 2.0

   ((vooral) in België)

   wedstrijd voor mensen met overgewicht waarbij diegene wint die aan het einde van een vastgestelde termijn het grootste aantal kilo's lichaamsgewicht is kwijtgeraakt

   Semagram (extra betekenisinformatie)


   Een afvallingswedstrijd…

   is een wedstrijd

     Algemene voorbeelden


     Afvallingswedstrijd 'Big Diet' [...]. We hebben nog lang het einde niet gezien van de reality-soaps op televisie. Het Duitse commerciële station SAT 1 zendt vanaf maart 2001 'Big Diet' uit. In deze variant van 'Big Brother' worden tien superdikke mensen in een huis opgesloten en op dieet gezet. Per week wordt diegene die het minste kilootjes heeft verloren eruit geflikkerd.

     http://www.hbvl.be/Archief/guid/afvallingswedstrijd-big-diet.aspx?artikel=7afa84c0-1df9-11d5-8d37-0008c772a0e7,