amusementsindustrie


amusementsindustrie 1.0

geheel van de activiteiten waarbij grootschalig en bedrijfsmatig amusement wordt aangeboden; deelgebied in de dienstverleningsbranche dat zich richt op het aanbieden van amusement; amusementsbranche

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een amusementsindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Activiteit of handeling] biedt amusement aan van uiteenlopende aard, zoals showbusiness, film, computerspellen enz.

    Algemene voorbeelden


    Om beter te kunnen bekijken hoe Epke zijn oefeningen uitvoert, wordt gebruik gemaakt van de motion capturetechniek. Deze techniek wordt vooral gebruikt in de amusementsindustrie om het maken van animaties te vergemakkelijken. Met deze techniek zien bewegingen er natuurlijker uit.

    http://www.liwwadders.nl/data/nieuws/items/EkAEyZEyAuIGcdmMGt.php,

    Bezieling en authenticiteit zijn voor de punks belangrijker dan technische kunde of een mooie sound. Voor veel jonge mensen was de punkmuziek een echte verademing na de gekunstelde popmuziek uit het begin van de jaren '70. Muziek mocht niet langer een onderdeel vormen van de amusementsindustrie, zo vonden ze.

    http://www.vvksm.be/downloads/o/2802-jaarthema.pdf

    Verder was hij actief in de amusementsindustrie en maakte hij een aantal lp's met accordeonmuziek.

    nl.neotinea.com/D'r_kan_nog_meer_bij

    Nieuwe (19e eeuwse) technologieën als telefonie en elektriciteit vonden nu op grote schaal toepassing en in deze periode zorgde de uitvinding van de fonograaf en de film voor nieuw entertainment en nieuwe amusementsindustrieën.

    http://nl.wikibooks.org/wiki/Amerikaanse_literatuur/20e_eeuw_1914-1945,

    amusementsindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de amusementsindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die amusement aanbieden

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een amusementsindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        Omdat de media hun publiek tegen elke prijs willen behouden en het dus moeten blijven boeien, sluiten zij partnerships af met de amusementsindustrie. Die levert de media bijkomende 'inhoud' waarin hun publiek geïnteresseerd is. De amusementsindustrie [...] is de laatste decennia uitgegroeid tot een wereldwijde, gigantische commerciële industrie met eigen producten: films, CD's, popgroepen, zangers en zangeressen, filmvedetten, videoclips, videogames, DVD's, websites, sportfiguren, sportcompetities, stripfiguren, concerten en festivals.

        http://www.ethesis.net/ruil_media/ruil_media.htm

        In twintig minuten nemen wij het wereldnieuws tot ons [...]. De kijkers worden immuun voor alle beelden die wanhoop, ellende en oorlogsgeweld in de huiskamer brengen [...]. Wij schakelen massaal over op een andere zender. Amusement alstublieft! Weg van de vaak rauwe werkelijkheid naar een wereld van glamour en glitter, van avontuur en romantiek. De amusementsindustrie speelt daar handig op in.

        http://www.ping.be/erts/WWkastje.html,

        Wie beweert dat het grote publiek de ruimte vervelend vindt is kennelijk de laatste tijd niet naar de bioscoop geweest. Het geweldige succes van recente films over de ruimte is veel meer dan een voorbijgaande gril van de amusementsindustrie. Het is een antwoord op één van de diepste en meest fundamentele menselijke instincten, het verlangen om te verkennen en de wonderen van het heelal te ontdekken.

        http://users.skynet.be/fa010008/spacenet-ruimtevaart/regio/schoolpaper1.htm

        Games lijken één en al amusement, maar ook deze tak van de amusementsindustrie is bigbusiness.

        http://newsattic.com/d/feed/zdnet_be_nieuws.html?start_item=181,

        Sinds een paar jaar zijn verscheidene uitgevers ook al de media-toer opgegaan (kabel, tv-stations, betaaltelevisie) en/of zijn verbindingen aangegaan met elektro-technische ondernemingen, telecombedrijven of amusementsindustrieën.

        http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=100418