angsttandarts


angsttandarts 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

tandarts die zich speciaal bezighoudt met de behandeling van angstige patiënten, hen zoveel mogelijk op hun gemak stelt en daartoe bijvoorbeeld lachgas gebruikt bij de tandheelkundige behandeling

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een angsttandarts…

is een tandarts; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] houdt zich bezig met de behandeling van angstige patiënten

    Algemene voorbeelden


    Angst voor de tandarts hangt nauw samen met een gevoel van machteloosheid. Het is een complex probleem, aldus Peter Makkes, coördinator van de afdeling angstbegeleiding van de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam [...]. Een tandarts verwijst patiënten in bijzondere gevallen door naar een angsttandarts of een centrum voor bijzondere tandheelkundige hulp zoals de SBT.

    Algemeen Dagblad,

    Heeft u last van angst voor de tandarts? Stel een tandartsbezoek niet langer uit en laat u helpen door de angsttandarts of narcosetandarts van CDC Kliniek voor Tandheelkunde. Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring in de omgang met zeer angstige patiënten. Dankzij onze gespecialiseerde angsttandarts en narcosetandarts kan iedereen met angst voor de tandarts direct bij ons terecht.

    http://www.plazoo.com/nl/tips/angsttandarts-narcosetandarts.html

    Ruim een miljoen mensen hebben extreme angst voor de tandarts. Zij stellen een bezoek uit, of gaan helemaal niet. 'Hier heb ik hem ontmoet', zegt een vrouw op een bankje in een stadspark. Zij durfde niet naar de praktijk te gaan, dus kwam de tandarts naar haar toe. Ad de Jongh is dan ook geen gewone tandarts, maar noemt zich 'angsttandarts'. Zijn doel is mensen over de streep te krijgen, die zo bang zijn dat ze de behandelkamer in jaren niet van binnen gezien hebben.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010821736:mpeg21:a0228,