antipiraterijsoftware


antipiraterijsoftware 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme. Vaak incorrect gespeld als anti-piraterijsoftware of anti-piraterij software.)

software die het illegaal kopiëren van films, muziek en games tegengaat; software om het maken van illegale kopieën te voorkomen; antikopieersoftware

Semagram (extra betekenisinformatie)


Antipiraterijsoftware…

is software

 • [Functie] dient om het illegaal kopiëren van films, muziek en games tegen te gaan; dient om het maken van illegale kopieën te voorkomen

  Algemene voorbeelden


  Microsoft lanceert nieuwe anti-kopieersoftware. Microsoft komt met een nieuwe kopieerbeveiliging voor cd's, die de muziekindustrie moet helpen in de strijd tegen piraterij [...]. De nieuwe software, Windows Media Data Session Toolkit, maakt het mogelijk om muziek in verschillende lagen op een cd te zetten. Met de techniek kan het schijfje zowel in een cd-speler als op de computer worden afgespeeld. De 'laag' die afspelen op een computer mogelijk maakt, kan de muziekindustrie naar eigen voorkeur bewerken. Zo kan er bijvoorbeeld een beveiliging worden ingebouwd, die het kopiëren van songs naar een andere cd voorkomt [...]. Microsoft heeft in totaal 500 miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van anti-piraterijsoftware.

  Rotterdams Dagblad,

  Google zet de nieuwe antipiraterijsoftware in Android uit wegens bugs.

  http://wyhokenyk.webuda.com/FCC-moet-opnieuw.html,

  Behalve de automatische updates leidt ook de antipiraterijsoftware van Vista tot klachten van gebruikers.

  http://www.nucia.eu/forum/archive/index.php/t-30865.html,

  De Europese Commissie gaat het gebruik van antipiraterijsoftware door de Britse isp Virgin Media in de gaten houden. De software, die het netwerkverkeer analyseert, maakt volgens Privacy International inbreuk op Britse wetgeving.

  http://tweakers.net/nieuws/65169/ec-volgt-gebruik-van-antipiraterijsoftware-door-virgin.html,

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2003
  Bijzonderheden Het woord heeft kennelijk inmiddels het oudere antikopieersoftware vervangen.