apothekersassistent


apothekersassistent 1.0

iemand die voor zijn beroep een apotheker bij diens werkzaamheden ondersteunt, vooral door het afleveren van geneesmiddelen aan de cliënt op doktersvoorschrift en door het aanmaken van medicijnen volgens recept; ook: het beroep, de functie van apothekerssassistent

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een apothekersassistent…

is een assistent; is een persoon

  • [Plaats] werkt in een apotheek
  • [Rang of hiërarchische positie] werkt onder een apotheker
  • [Activiteit of handeling] levert geneesmiddelen af en maakt medicijnen aan
  • [Wijze] handelt overeenkomstig doktersvoorschrift of volgens een uit te voeren recept
  • [Belanghebbende of begunstigde] levert geneesmiddelen af aan de cliënten van de apotheek

Algemene voorbeelden


Een apothekersassistent werkt meestal met meerdere collega's. Je moet in staat zijn o.a. medicijnen te maken (recepteren) en af te leveren (dispenseren). Ook is kennis van geneesmiddelen en specifieke informatica nodig. Belangrijk is natuurlijk ook de omgang met al de verschillende cliënten [...]. Met het diploma Apothekersassistent kun je als zelfstandig beroepsbeoefenaar aan het werk bij een gewone apotheek of ziekenhuisapotheek.

http://www.friesepoort.nl/

Of het nu gaat om opleidingen in de techniek, waar de computer een belangrijke rol speelt bij bijvoorbeeld ontwerpen en berekenen; de boekhoudkundige opleiding, waar financiële pakketten een rol spelen; een communicatieve opleiding met de nadruk op tekstverwerken en opmaakprogramma's of de opleiding tot apothekersassistent, waar het o.a. gaat om het verwerken van recepten, overal komt de leerling achter de computer terecht.

http://www.friesepoort.nl/