armoedecoach


armoedecoach 1.0

(neologisme)

coach die mensen begeleidt die leven in armoede

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een armoedecoach…

is een coach; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] begeleidt mensen die leven in armoede en helpt hen bv. de weg te vinden naar hulpinstanties, werk of een opleiding

    Hoofdsemagram: coach


    Algemene voorbeelden


    Wij zitten in een goed geïsoleerde woning met zonnepanelen en zijn via de lokale armoedecoach in contact gekomen met een pas opgerichte groep 'Houd Baarn Warm!' Volgende week komen er een website en flyers en publicatie in de plaatselijke krant die aangeeft waar mensen hun compensatie kunnen afdragen. De doelgroep, die moeilijk rond kan komen, kan vervolgens een beroep doen op dit fonds.

    Trouw,

    Natuurlijk is er ook de samenwerking met alle mensen van goede wil, partners in de samenleving. Of zoals veel overheidsdocumenten zeggen: coalities sluiten met degenen die iets kunnen doen aan eenzaamheid. Denk aan maatschappelijke instanties en hulpdiensten. Op een school in Rotterdam is een armoedecoach aangesteld om te kijken achter de voordeur waarom kinderen eenzaam zijn en waarom ouders niet naar de ouderavonden komen.

    https://www.bisdomrotterdam.nl/documents/saved/h470c38f3cccf4899241049788de44ad6.pdf,

    Voor Mark is dat fijn maar niet noodzakelijk. Hij heeft een goede baan en zijn vrouw ook. Ze kunnen de tramritjes voor hun kinderen prima betalen. Hij is ook gewend zijn weg te vinden in bureaucratische systemen, zegt Mark. Wij vroegen ons af: zou dat ouders die het écht nodig hebben ook lukken? Ik vraag het aan een armoedecoach, een voedselbankmanager en een sociaal jeugdmakelaar: denken zij dat de Rotterdamse kinderen die gratis reizen, ongeveer de helft, de doelgroep is? Nee, zeggen ze alledrie. Te veel stappen. Te ingewikkeld. Mensen met weinig geld hebben ook lang niet altijd een computer of internet. De aanschafkosten van de ov-chipkaart zijn ook een belemmering.

    NRC,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2020