artsenpraktijk


artsenpraktijk 1.0

bedrijf dat een arts voor zijn beroepsuitoefening beheert en dat eventueel door een of meer doktersassistenten wordt ondersteund; dokterspraktijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een artsenpraktijk…

is een bedrijf

   Algemene voorbeelden


   VTM start in april met een eigen doktersreeks. Die gaat Dokters heten [...]. In Dokters staat een artsenpraktijk centraal. Elke aflevering draait rond het verhaal van één patiënt.

   De Standaard,

   Hij verhuisde naar de VS om zijn artsenpraktijk op te starten. Nadat hij internationale faam had verworven als akteur, hielp hij duizenden vluchtelingen die het regime van de Rode Khmer overleefd hadden.

   De Standaard,

   Al tijdens de taxirit naar haar geboortedorp Aïn Nekhla aan de rand van de woestijn wordt Sultana gekonfronteerd met de verziekte sfeer die er in Algerije heerst, zeker sinds de opkomst van het islam-fundamentalisme. In het dorp verzoekt de Fis-burgemeester haar tijdelijk de artsenpraktijk van de pas overleden Yacine, een vroegere nauwe vriend van Sultana, over te nemen.

   De Standaard,

   Zonder doktersassistent kan een artsenpraktijk niet functioneren. De coördinerende en verwijzende taken van de doktersassistenten, onder meer via triage, maken een efficiënte praktijkvoering mogelijk voor alle beroepsbeoefenaren in een artsenpraktijk.

   http://www.nvda.nl/?page_id=116&PHPSESSID=311bb5971c0cc6761e0a77f1692f6ab2,

   artsenpraktijk 2.0

   gebouw of ruimte ingericht voor de beroepsuitoefening van een arts

   Semagram (extra betekenisinformatie)


   Een dokterspraktijk…

   is een gebouw

     Algemene voorbeelden


     In de samenwerkingsprotocollen zijn de afzonderlijke protocollen voor diagnose, behandeling en begeleiding bijeengebracht. Het overzicht kan zowel vanuit de artsenpraktijk als vanuit de apotheek bekeken worden.

     http://www.healthbase.nl/index.jsp?PAGEID=834898&IDS=834055%7C835017%7C

     Waarschijnlijk is er inderdaad een genetisch bepaalde aanleg voor homoseksualiteit. Stel nu dat je de mogelijkheid had, in de beslotenheid van je artsenpraktijk, om ervoor te zorgen dat een kind dat gen niet zou krijgen. Zou dat een verbetering van de menselijke soort zijn, als je die aanleg eruit zou kunnen kweken?

     De Standaard,