autodealer


autodealer 1.0

iemand die als vertegenwoordiger van een of meer specifieke merken auto's verkoopt in een bepaalde rayon

Semagram


Een autodealer…

is een handelaar; is een persoon

   Algemene voorbeelden


   Een internationaal comité [...] gaat de strijd aan tegen de Europese regelgeving. Het comité wil af van het huidige verkoopsysteem van auto's, waarbij dealers exclusief zijn gebonden aan bepaalde merken. In de praktijk betekent deze regelgeving dat een autodealer is gebonden aan de verkoop van slechts één automerk.

   NRC,

   Een automaker mag dealers ook niet meer verbieden een concurrerend merk in hun showroom te zetten [...]. Overigens kunnen fabrikanten ook in de nieuwe regeling niet worden verplicht te leveren aan iedere autoverkoper. De verwachting is dat de grote merken niet zullen leveren aan onafhankelijken, maar dat Aziatische merken wel de showrooms van de grote Europese merken zullen binnendringen. Er komt verder een einde aan de verplichting dat autodealers een eigen werkplaats hebben.

   Het Parool,

   Ford mag werknemers [...] korting geven als ze een auto kopen. Het Antwerpse hof van beroep heeft Ford daarover gelijk gegeven in een conflict dat het met 25 Limburgse autodealers uitvocht. De autoverdelers, die zelf geen Ford-wagens verkopen, hadden de kortingen die Ford toekent aan werknemers en hun familieleden, onrechtmatig genoemd.

   De Standaard,

   Op auto's die na 1 juni 2000 voor een APK-keuring bij de autodealer worden aangeboden, moeten verplicht de nieuwe Eurokentekenplaten worden gemonteerd.

   http://www.halfords.nl/