behandelingstermijn


behandelingstermijn 1.0

termijn waarbinnen de administratieve behandeling van iets zijn beslag krijgt of moet krijgen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een behandelingstermijn…

is een termijn; is een periode; is een tijd

  • [Duur] blijkt uit de praktijk of wordt opgelegd door een instantie
  • [Tijd] begint nadat een zaak administratief is ingediend of aangemeld of op een bij wet of in reglementen e.d. vastgelegd tijdstip
  • [Object betroffen] heeft betrekking op de administratieve behandeling van een aanvraag, een bezwaarschrift, een dossier enz.

    Hoofdsemagram: termijn


    Algemene voorbeelden


    Behandelingstermijn van het dossier. De termijnen voor de afgifte van de vergunning worden bepaald door het BWRO. De termijn voor de bekendmaking van de uiteindelijke beslissing tot afgifte of weigering van de vergunning loopt vanaf de datum van het ontvangstbewijs van volledig dossier. Als er geen ontvangstbewijs werd afgeleverd of als het onvolledige karakter van het dossier niet binnen de 30 dagen na de indiening van het dossier werd meegedeeld, begint de termijn te lopen vanaf dag 31 na ontvangst van de aanvraag.

    http://stedenbouw.irisnet.be/vergunning/de-vergunningsaanvraag/behandelingstermijn-van-het-dossier

    Sinds 1 januari 1992 geldt een nieuw toelatings- en opvangmodel. De behandelingstermijn van een asielaanvraag is daarmee tot een maand bekort.

    NRC,

    Ik meldde al dat er een toevloed in kort gedingen ontstond bij de President van de Rechtbank 's-Gravenhage, omdat daar de behandelingstermijn erg lang was.

    http://ruljis.leidenuniv.nl/group/jfsa/www/migrecht/vernieuwing/nl%20versie/teksten_online.htm,