behandelziekenhuis


behandelziekenhuis 1.0

ziekenhuis dat is gespecialiseerd in de behandeling van bepaalde ziektes en aandoeningen; ziekenhuis dat officieel is aangewezen voor de behandeling van bepaalde ziektes en aandoeningen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een behandelziekenhuis…

is een ziekenhuis; is een instelling

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is gespecialiseerd in de behandeling van bepaalde ziektes en aandoeningen; is officieel aangewezen voor de behandeling van bepaalde ziektes en aandoeningen

    Algemene voorbeelden


    In november 2003 onderging ik daarom een hersteloperatie [...]. Meteen als ik thuis kom, bel ik naar een behandelziekenhuis. In januari heb ik mijn intake en in april mag ik van start met mijn eerste ivf.

    http://www.freya.nl/web_erv/lees_bericht2.php?jaar=2007&ID_NR=80&REPLY_NR=0&SEQ_NR=0&TYPE_B=N,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een psychiatrisch behandelziekenhuis

    De Merseloseweg in Venray zal op de schop moeten als ziekenhuis VieCuri gaat uitbreiden. Zonder maatregelen wordt het veel te gevaarlijk, met name voor fietsers [...]. Het ziekenhuis wil de komende vier jaar stevig uitbreiden met een psychiatrisch behandelziekenhuis, een bestralingscentrum, een zorgboulevard en een zorghotel.

    http://www.kantoor.omroepvenray.nl/nieuws/2006/12/18/merseloseweg-moet-op-de-schop,

    voorafgegaan door als


    • (aanwijzen, goedkeuren) als behandelziekenhuis

    Bovenregionaal zal door VWS/IGZ 1 ziekenhuis worden aangewezen als behandelziekenhuis voor complicaties (zal gaan om academische ziekenhuizen en grote regionale ziekenhuizen).

    http://old.impact-kenniscentrum.nl/doc/kennisbank/1000011202-1.pdf,

    Het gaat om een vrouw en een kind afkomstig uit de Sub-Sahara. Op dit moment zitten zij in quarantaine in een ziekenhuis in Casablanca. Eerder waren zij opgenomen in een ziekenhuis elders in Marokko. Toen men begon te vermoeden dat het weleens om het ebola-virus zou kunnen gaan, zijn zij onmiddellijk naar Casablanca overgebracht. Naar een ziekenhuis dat het WHO (World Health Organization) heeft goedgekeurd als behandelziekenhuis.

    http://www.lindanieuws.nl/dossiers/ebola/mogelijk-eerste-twee-ebola-besmettingen-in-casablanca/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2003