betreurenswaard


betreurenswaard 1.0

waard om betreurd te worden; te betreuren; betreurenswaardig
Minder gebruikelijk dan het synoniem betreurenswaardig.

Algemene voorbeelden


Belangrijk is dat de Polo ondanks zijn comfortafstelling zich meer dan behoorlijk van bocht tot bocht laat sturen. Zelfs de stuurinrichting voelt communicatief aan en genereert voldoende gevoel, zodat het rijden nog altijd een reële en geen virtuele ervaring is. Betreurenswaard is dat de Belgische importeur beslist heeft om elektronische stabiliteitscontrole (ESP) op de meeste uitvoeringen als optie aan te bieden, terwijl dit systeem in veel landen standaard is.

http://www.vab.be/nl/mobiliteit/autotesten/uitartikeldetail.aspx?CID=3022,

Dat het verpleeghuis Margriet niet gegund wordt om voor hun bewoners en wijkgenoten een aanpassing van hun huis te realiseren, vind ik betreurenswaard.

http://www.nijmegencentraal.nl/?p=2419,

Met de betreurenswaarde gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog vers in het geheugen zal er nog meer behoefte zijn aan de viering van dit gedenkwaardige jubileum.

http://www.bevrijdingsmok.nl/,

We leven in de tijd der sportieve krachtmetingen. Grootse, internationaal opgezette wedstrijden op gebied van behendigheden en uitmuntendheid. Een van deze wedstrijden ontsnapte betreurenswaard aan veler aandacht; het ontbreken van een oorverdovend aantal decibellen gebrul, opstijgend uit publieke tribunes werkte hieraan mee.

http://christenenvoorisrael.nl/actueel/weblogs/wiesje-de-lange/2079-jeruzalem-een-moreel-proefstation,

Betreurenswaard is onder meer het ontbreken van één of meerdere lezingen over de vraag waar de universiteiten op het Iberisch schiereiland, en hun dochterinstellingen in de ontzaglijke koloniale wereld, hun mosterd haalden.

http://www.kuleuven.ac.be/archief/studgen/nbr/2001_2/Bijdragen.htm,

Voor schrijvers van een economieboek, vind ik het goed om nieuwe betreurenswaarde ontwikkelingen in die branche te signaleren.

http://weblogs.nrc.nl/evj/2007/02/19/terug-naar-adam-smith-1723-1790/,

De besproken software is van een zodanig betreurenswaarde kwaliteit, dat ik het wel genoeg vind.

http://nl.nntp2http.com/foto/2006/06/cb9910ac35bbf82c74bddba7e72793d2.html,

De houding van onze provincie West-Vlaanderen is in dit dossier betreurenswaard.

http://www.vandaelestreken.be/news_Detail.asp?NIEUWS_ID=22,

De teloorgang van KCV als zelfstandig vak vind ik ook betreurenswaard. Er is mooi materiaal voor dit vak gemaakt door vele collega's, de Rome-excursie valt er op een geweldige manier in in te bedden én het geven van een apart vak KCV hoeft geenszins te betekenen, dat bij de vakken Latijn en Grieks de samenhang tussen taal en cultuur niet meer goed uit de verf zou komen.

http://www.digischool.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=54994&sid=32b882d5a5befaf693d783b68a0d04a1,

Betreurenswaard is het dat er parlementariërs zijn die belangen hebben in de drankindustrie en privé- en landsbelang niet weten te scheiden, zoals indertijd Hans Wiegel.

http://vredesbeweging.nl/archief/tka00/straat3.html,

Vooral het vertrek van Bomhoff is betreurenswaard. Hij was ontactisch, ijdel en rigide, maar hij slaagde wel in de 87 dagen op VWS om de eerste veranderingen in de organisatie van de volksgezondheid aan te brengen. Dat is een grote prestatie, en het maakte hongerig naar meer.

http://www.xs4all.nl/~mhuizing/crisis.html