bibliobus


bibliobus 1.0

bus die is ingericht als bibliotheek en op vaste tijden op diverse locaties staat in gemeentes of wijken waar geen bibliotheek in de buurt is; rijdende bibliotheek; bibliotheekbus

Semagram


Een bibliobus…

is een bus

   Algemene voorbeelden


   De bibliobus is een rijdende openbare bibliotheek. Iedereen kan er terecht. Zowel volwassenen als jeugd kunnen gebruik maken van de bibliobus [...]. Wilt u boeken lenen dan dient u zich in te laten schrijven als lid.

   http://www.zebi.nl/zvl/bus/index2.htm

   Met een geldige lenerskaart van een bibliotheek in Zeeland of de bibliobus kunt u in elke bibliotheek en bibliobus in Zeeland terecht. De lenerskaart kost de jeugd niets. Voor de overigen gelden de in de bibliobus vermelde tarieven.

   http://www.zebi.nl/zvl/bus/index2.htm

   De eerste bibliobus, veertig jaar geleden, was een geschenk van de jubilerende Landbouwbank in Meppel. De bus werd bestempeld als 'jeugdboekenauto' en bezocht een aantal landbouwscholen en huishoudscholen in de regio. Toen deze auto, zo'n tien jaar later, afgereden was, namen de bibliotheek van Beilen en de Plattelandsbibliotheek (de voorganger van de Provinciale Bibliotheekcentrale) het initiatief tot de aanschaf van een gezamenlijke bibliobus. In de daaropvolgende jaren nam het aantal bussen toe tot drie (en een tijdlang zelfs vier). Op dit moment bezoeken de bibliobussen wekelijks 120 stopplaatsen.

   http://www.pbcdrenthe.nl/bibliotheken/bussen/start.html

   Met haar 22 vaste filialen en twee bibliobussen heeft de Gemeentebibliotheek Rotterdam (GBR) zich ontwikkeld tot een belangwekkend kenniscentrum met een informatieve, educatieve, culturele en recreatieve functie.

   http://www.rks.nl/,

   De werking van de bibliobus is tweeledig. Enerzijds wordt de bibliobus ingezet voor de scholenwerking in de gemeenten Alsemberg, Beersel, Dworp, Huizingen en Lot. Anderzijds is er de wijkwerking in de deelgemeenten Beersel, Lot en Huizingen. In de bibliobus vind je een 6.000-tal boeken, een 700-tal cd's, cd-roms, tijdschriften en naslagwerken. Er is een achtergrondbestand (magazijncollectie) van ca 10.000 boeken. De collecties worden om de 3 maand vervangen. Het aanbod is raadpleegbaar op PC, zowel op de bus als in de hoofdbibliotheek.

   http://www.beersel.be/cat_02/scat_02_08/bibliobus.htm

   Woordfamilie


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen