biebbus


biebbus 1.0

(informeel)

bus die is ingericht als bibliotheek en op vaste tijden op diverse locaties staat in gemeentes of wijken waar geen bibliotheek in de buurt is; rijdende bibliotheek; bibliotheekbus

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een biebbus…

is een bus

   Algemene voorbeelden


   SP komt met plan behoud biebbus [...]. Provinciale Staten van Gelderland besluiten morgen over een voorstel van de SP om met een noodfonds te voorkomen dat de bibliotheekbus uit tientallen Gelderse dorpen verdwijnt. De partij stelt dat met 1,2 miljoen euro per jaar alle haltes behouden blijven.

   http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/9825766/SP-komt-met-plan-behoud-biebbus.ece,

   Vooral jonge kinderen kunnen niet zelfstandig grote afstanden afleggen, daarom is de Biebbus speciaal bedoeld voor kinderen van het basisonderwijs.

   http://www.archined.nl/nieuws/2010/oktober/uitschuif-biebbus-voor-de-zaanstreek/,

   Om het enthousiasme voor het lezen extra te bevorderen zocht de opdrachtgever naar een ontwerp dat spannend was en de kinderen zou uitdagen. Niet alleen maar een kar met boeken, maar een "space ship" waar je naar uit kunt kijken. Opgave was bovendien om een biebbus te ontwerpen waar niet alleen ruimte was voor een volledige boekencollectie, maar ook plek om te lezen, te computeren, films te bekijken en voordrachten te houden.

   http://www.archined.nl/nieuws/2010/oktober/uitschuif-biebbus-voor-de-zaanstreek/,