bijstandsverlening


bijstandsverlening 1.0

het volgens een bijstandsregeling verlenen van (aanvullende) uitkeringen door de overheid tot een bepaald basisniveau; verlening van sociale bijstand

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bijstandsverlening…

is verlening

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het het volgens een bijstandsregeling verlenen van (aanvullende) uitkeringen door de overheid tot een bepaald basisniveau; betreft de verlening van sociale bijstand

    Algemene voorbeelden


    Door echter al tijdens de periode van bijstandsverlening het contact tussen sociale dienst en cliënt te intensiveren (evt. door anderen dan de controlerend ambtenaar) en duidelijk te maken dat de zorg van de gemeente niet ophoudt op het moment van uitstroom wordt een vertrouwensrelatie opgebouwd tussen cliënt en ambtenaar.

    http://www.coelo.nl/armleeuw.htm,

    De raad waardeert het dat de SUWI-nota een integrale visie bevat op de uitvoeringsorganisatie van de werknemersverzekeringen, de arbeidsvoorziening, de bijstandsverlening en verwante regelgeving en op de bijhorende verdeling van verantwoordelijkheden.

    http://www.ser.nl/publicaties/default.asp?desc=publicaties_adviezen_9905,

    Jaarlijks wordt beoordeeld of u nog steeds aan de voorwaarden voor de bijstandsverlening voldoet.

    http://www.leiden.nl/gemeente/publiek/socialezaken/_files/infobladen/15.pdf.,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • categoriale bijstandsverlening
    • structurele bijstandsverlening

    Als het nieuwe inkomen minder bedraagt dan het oude, compenseert de gemeente dit verschil gedurende twee jaar na uitstroom via categoriale bijstandsverlening.

    http://www.coelo.nl/armleeuw.htm,

    Het enkelvoudig programmeringsdocument voor de structurele bijstandsverlening van de gemeenschap in de visserijsector in België.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/landbouw/visserij/fiov.html

    • Europese bijstandsverlening
    • regionale bijstandsverlening

    Verder merkt de Britse rapporteur van het parlement, Robin Teverson, op dat "het moeite zou kosten een administratieve structuur op te zetten die even complex en moeilijk te begrijpen is als de Europese bijstandsverlening".

    De Standaard,

    Tenslotte merkt de verslaggever op dat de regionale bijstandsverlening niet altijd rekening houdt met andere beleidsbepalingen, zoals op het vlak van milieubehoud.

    De Standaard,

    bijstandsverlening 2.0

    het verlenen van hulp; hulpverlening

    Algemene voorbeelden


    Net als in de bijstandsverlening bij de rampenoefening heeft de brandweer ook standaardprocedures bij vervanging en waarneming.

    Meppeler Courant,