bioterrorisme


bioterrorisme 1.0

(recht en misdaad)

terrorisme waarbij biologische wapens die meestal ziekteverwekkers bevatten, worden gebruikt; terroristische aanslagen met biologische wapens

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bioterrorisme…

is terrorisme

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft terrorisme of terroristische aanslagen waarbij gebruik wordt gemaakt van biologische wapens, die meestal ziekteverwekkers bevatten, bijvoorbeeld bepaalde virussen of bacteriën

    Algemene voorbeelden


    De waterbedrijven in de VS zijn intussen al in de hoogste staat van paraatheid gebracht om eventueel "bioterrorisme" via de waterleidingen te ontdekken.

    De Limburger,

    Sinds de aanval met gifgas op de metro in Tokio, die tot nu toe aan elf mensen het leven heeft gekost, heeft Japan er een kwade geest bij: Shoko Asahara. De leider van de sekte, die verantwoordelijk zou zijn voor de aanslag, is nog steeds zoek, en ook zijn hele 'chemische staf. [...]. "Bio-terrorisme een mogelijkheid" kopt het populaire weekblad Shukan Bunshun deze week.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010822033:mpeg21:a0093,

    De kans dat we daadwerkelijk met bioterrorisme te maken krijgen is klein maar wanneer dit het geval zal zijn, zullen de gevolgen groot zijn.

    http://www.rivm.nl/infectieziektenbulletin/bul1303/wijngaarden.html

    Een aanval met de miltvuur- of anthraxbacterie zien alle deskundigen als de eenvoudigste vorm van bioterrorisme.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding