bioterrorist


bioterrorist 1.0

(recht en misdaad; neologisme)

terrorist die aanslagen pleegt met behulp van biologische wapens

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bioterrorist…

is een terrorist; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een terrorist die aanslagen pleegt met behulp van biologische wapens

    Algemene voorbeelden


    Voordien werd antrax door kenners al gezien als wapen nummer 1 van de bioterrorist. "Omdat antrax zeer dodelijk is, maar vooral omdat je de bacil heel gemakkelijk uit de bodem kunt isoleren", legt onderzoeksleider Herman Groen van IQ Corporation uit. "Als je kippensoep kunt maken, kun je ook antrax kweken, zo eenvoudig is het. En het mooie voor de bioterrorist is dat de bacil sporen maakt, die niet kapot te krijgen zijn. Je kunt de ziekteverwekker per bom verspreiden, als je wilt."

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/archief/article/detail/1751576/2004/12/17/Groningers-maken-miltvuurmedicijn.dhtml,

    Een simulatie van een aanslag door een bioterrorist eerder deze week heeft nog eens bevestigd wat deskundigen van de Amerikaanse Nationale Wetenschapsraad vorige maand in een rapport hebben geschreven: de VS kan een landbouwziekte wel tot staan brengen, maar de gevolgen van een bedwongen aanval zijn desastreus.

    http://www.agd.nl/Artikel/344841/Oefening-met-aanval-bioterrorist-op-landbouw-VS.htm?t_anon=none

    Een nog onbekende bioterrorist gebruikt een nieuw virus om de doden in te zetten als gevaarlijke biowapens. De nietsvermoedende Jill stuit op het lichaam van Rachel, maar zelfs de doorgewinterde BSAA-agente heeft geen idee wat zich heeft afgespeeld op het cruiseschip. De onbekende bioterrorist heeft in ieder geval als doelwit niemand minder dan Chris Redfield. Het bloedstollende Resident Evil: Revelations verschijnt begin 2012 in Europa.

    http://www.n1ntendo.nl/article/37139/1/3DS/rachel-op-de-vlucht-in-nieuwe-resident-evil-revelations-trailer

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001
    Periode opkomst 2001