bolletjestricot


bolletjestricot 1.0

afbeelding

Bron: Tijmen Stam
( CC BY-SA 3.0 )

(sport en recreatie; fietssport)

wit tricot met rode stippen dat in de Tour de France wordt gedragen door de wielrenner die eerste staat in het bergklassement
Ook sommige andere wielerrondes hebben een bolletjestrui, soms met andere kleuren, maar de bolletjestrui uit de Tour de France is de bekendste.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bolletjestricot…

is een tricot; is een kledingstuk

      Algemene voorbeelden


      Deze week brengen supporters hun stem uit op het ontwerp voor de thuis- en uit-uitrusting. Een van de keuzemogelijkheden: het bolletjesshirt waarvoor de ontwerpers zich lieten inspireren door de wielerwereld. In de Tour de France draagt de leider in het bergklassement het bolletjestricot en gezien de stijgende lijn die Telstar heeft ingezet… Daarnaast staan de bollen voor de satelliet Telstar die in 1962 werd gelanceerd. Over stijgende lijnen gesproken.

      http://stadiongebod.wordpress.com/2011/02/24/klimmen-en-dalen/,

      Tourpeloton op weg naar Foix [...]. De Australiër Cadel Evans vertrok in de gele leiderstrui. Hij verdedigt een minieme marge van één seconde op de Luxemburger Frank Schleck. Oscar Freire uit de Rabobankploeg rijdt in de groene trui, het bolletjestricot hangt om de schouders van de Italiaan Riccardo Ricco.

      http://www.destentor.nl/sport/tourpeloton-op-weg-naar-foix-1.2789916,