bonenteller


bonenteller 1.0

((vooral) in Nederland; pejoratief)

accountant of boekhouder die saai en kleurloos is en nauwgezet berekent wat goed is voor het bedrijf zonder rekening te houden met eventuele menselijke aspecten
Ook als scheldwoord.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bonenteller…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een saai en kleurloos persoon die nauwgezet berekent wat goed is voor het bedrijf zonder rekening te houden met eventuele menselijke aspecten

    Algemene voorbeelden


    In directiekamers worden ze de bean counters genoemd. De bonentellers. Types die op de achterkant van een sigarendoosje voorrekenen dat het goedkoper is om bij verwijtbare ongelukken schadevergoedingen te betalen, dan om de onbetrouwbare rem van een nieuw autotype helemaal opnieuw te ontwerpen. Bonentellers heb je overal, dus ook op Internet.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/419281/1996/01/11/Bonentellers.dhtml,

    Als de Hagenaar met Friese ouders, Menno Lingsma zijn beroep financial controller tegen het licht houdt, lacht hij uitbundig mee om de bekende grappen over boekhouders. De bonenteller, de grijze grootboekhouder die stipt om vijf uur zijn jas al aan heeft om naar huis te gaan.

    Controlling,

    Een bonenteller. Dat is de bijtende spotnaam die de Amerikaanse media gebruiken voor John Chambers, de man die de kredietwaardering van de VS heeft verlaagd [...]. De Amerikaanse boulevardkrant The New York Post kan het maar niet geloven. De 55-jarige John Chambers, de man die het vorige vrijdag samen met twee collegamanagers bij Standard & Poor's heeft aangedurfd om de kredietrating van de VS te verlagen, heeft niet eens economie gestudeerd.

    http://www.pressdisplay.com/pressdisplay/viewer.aspx,