botterik


botterik 1.0

iemand die bot is; bot persoon; lomperik

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een botterik…

is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is bot; is lomp

  Algemene voorbeelden


  Hoewel je misschien je gevoelens verborgen houdt, ben je buitengewoon gevoelig in relaties en word je gemakkelijk gekwetst door de botteriken in het leven.

  http://www.catharinaweb.nl/astrologie/venus.htm

  Er zijn passages die je onmiddellijk het geestelijk verkeer met de auteur doen afbreken. Zo'n passage als die van Lotman over de geleerden die meer en meer beginnen in te zien dat ze niet met afzonderlijke verschijnselen te maken hebben, maar veeleer met een geheel van samenhangende delen - als je dat leest weet je toch dat je met een gruwelijke botterik te maken hebt en dat het leven te kort is om ook nog die andere bladzijden van hem te lezen?

  Een dag uit het leven van de reuzenkoeskoes, Karel van het Reve,

  Wat moeten die Parkstadtenaren toch een ongelooflijk stel botteriken zijn! Kom Parkstad aan de noordzijde (bij de Sint Jan) binnen en het eerste bord dat je ziet, vertelt je dat je kenteken aan de politie wordt doorgespeeld.

  http://www.ludoblok.nl/column.html

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een lompe botterik

  Jonge goeduitziende blonde vrouw, slank en sportief, zoekt eerlijke, betrouwbare, potente, goedgeschapen en welgestelde mannen, die weten wat respect voor elkaar betekent (geen lompe botterikken), om een vaste klantenkring op te bouwen.

  http://www.sex-contact.be/profile.php?id=225,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding