bouwvakkersdecolleté


bouwvakkersdecolleté 1.0

afbeelding

Source: Roel Wijnants
( CC BY-NC 2.0 )

(Vaak ten onrechte als twee losse woorden geschreven.)

het zichtbaar zijn van de bilspleet bij het bukken of gebukt staan, zoals vaak bij bouwvakkers of anderen die voorovergebogen werk verrichten het geval is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bouwvakkersdecolleté…

is een decolleté

      Algemene voorbeelden


      Bouwvakkersdecolleté is een volkse term voor het zichtbaar zijn van de bovenkant van de bilspleet boven de band van de broek. De naam is ontstaan vanwege de gelijkenis met het decolleté bij vrouwen: twee huidkleurige wangen met een spleet ertussen. Het bouwvakkersdecolleté is voornamelijk te zien bij mensen die vaak voorovergebogen werk doen met een strakzittende broek, zoals een spijkerbroek, waaronder bouwvakkers. Het bouwvakkersdecolleté wordt vaak als onflatteus gezien.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Bouwvakkersdecollet%C3%A9

      Wie kent 'm niet, de beruchte bilspleetinkijk bij bouwvakkers? Als het aan het Engelse bedrijf Jockey ligt, behoort het bouwvakkersdecolleté voorgoed tot het verleden.

      http://www.archined.nl/society/societyflits-bouwvakkersdecollete-passe/,

      Wat te doen tegen het 'bouwvakkers decolleté'. De Hip-T gaat een bouwvakkers look tegen. Is dit echt beter dan een hogere broek of langer shirt? Het reddingsmiddel is een soort tubetop, maar dan afgezakt tot de heupen [...]. Het stukje stof wekt volgens Refinery29 de illusie dat je een lang shirt onder je 'echte' shirt hebt. Mét een randje van kant. Volgens het merk voorkom je hiermee een naar beeld voor je medemens door de nare 'spleet' niet langer te onthullen.

      http://www.grazia.nl/2010/06/19/wat-te-doen-tegen-het-bouwvakkers-decollete/,

      Als iemand bukt en de billen en bilnaad puilen uit de broek, dan noem je dat een bouwvakkersdecolleté. Omdat bouwvakkers ook vaak moeten bukken en het bij hen dus vaak gespot kan worden. Die billen met naad ertussen zijn immers net een decolleté!

      http://www.youxme.nl/wat_is_een_bouwvakkersdecollet_100047.html