bouwvakkerslook


bouwvakkerslook 1.0

afbeelding

Bron: Tijmen Stam
( CC BY-SA 3.0 )

(neologisme)

zichtbare bilspleet bij het bukken of gebukt staan, zoals vaak bij bouwvakkers of anderen die voorovergebogen werk verrichten het geval is; bouwvakkersdecolleté; bouwvakkersspleet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bouwvakkerslook…

is een look

      Algemene voorbeelden


      In die Mannenweek komt Libelle met de allereerste 'Mannenlibelle'. Die gaat niet alleen óver mannen, maar is ook doelbewust geschreven vóór mannen. Zo legt cabaretier Peter Heerschop nog een keer uit waarom vrouwen nooit zeggen wat ze bedoelen [...]. Ook wordt de man/vrouw verhouding van de 21ste eeuw belicht: wie is er eigenlijk de baas in huis [...]. En uiteraard zaken die het leven van mannen (en hun vrouw) leuker maken: mannensoep, mannenmode, mannencosmetica maar ook de bouwvakkerslook (voor vrouwen!).

      http://www.sanoma-uitgevers.nl/nl-web-Nieuws-Onze_merken-2011-Libelle_lanceert_Mannenweek.php,

      Ik heb mijn polo ook verlaagd... Als ik bukte had ik voorheen zo'n bouwvakkers-look. Das nu verleden tijd.

      http://www.audiforum.nl/forum/onderstel/3701-fioontjuh-gaat-polootje-verlagen.html,

      My Panteez is volgende in een lijst van vele uitvindingen tegen de 'bouwvakkerslook'. Het betreft een string met een doorzichtige band die voorkomt dat vrouwen ongewild lichaamsdelen of ondergoed tonen als ze zitten. Als een vrouw een heupbroek draagt is vaak het ondergoed of de bilnaad zichtbaar tijdens het bukken of zitten. De eigenaar van My Panteez bedacht hierop het onzichtbare broekje, aldus Fashionindie woensdag.

      http://www.nu.nl,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2004