bumperklever


bumperklever 1.0

afbeelding

Bron: RustiSmokebox
( CC BY-SA 3.0 )

automobilist die notoir te dicht achter een voorganger rijdt; automobilist die regelmatig zo dicht achter een voorganger rijdt dat het lijkt alsof hij aan diens bumper vastgekleefd zit

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bumperklever…

is een automobilist; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] rijdt zo dicht op een voorganger dat het gevaarlijk is; kleeft als het ware aan de bumper van een voorganger vast
 • [Legitimiteit] begaat een strafbare handeling

  Algemene voorbeelden


  De bumperklever heeft de onnodig linksrijder van de eerste plaats van de Ergernis Top Tien verdrongen. Met stip op twee staat het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Agressief weggedrag staat van uit het niets op drie.

  http://http://www.flitsservice.nl/phpBB/media/bumperklever-verdringt-linksrijder-in-ergernis-top-tien-t60130.html,

  Bij de bumperklever gaat een lichtje branden. Het signaleringssysteem op enkele snelwegen in de Randstad, dat de bestuurder een adviessnelheid geeft als er stremming ontstaat, blijkt te leiden tot een stabielere verkeersstroom. [...]. Het bumperkleven leidt tot problemen; een kleine storing wordt een opstopping. Het vergroten van de onderlinge afstand tussen de inhalers op de linkerrijbaan is de grote verdienste van het signaleringssysteem.

  http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010827954:mpeg21:a0263,

  De politie in Waddinxveen heeft vrijdagmiddag een 28-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden voor hardnekkig bumperkleven. Voor de arrestatie hoefde de politie niet uit te rukken: de bumperklever was door zijn 'voorganger' keurig afgeleverd bij een politiebureau [...]. Een van de automobilisten die door de Rotterdammer werd 'belaagd', belde de politie en kreeg het advies om de afrit Waddinxveen te nemen en naar het bureau van het KLPD te rijden. De bumperklever reed nietsvermoedend mee tot aan het bureau, stapte uit zijn wagen en schold daar de andere bestuurder en te hulp geschoten agenten uit.

  http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/18244/Automobilist_met_bumperklever_naar_politiebureau.html,

  Hulde voor de bumperklever [...]. Tegenwoordig staat op een werkdag met gemak 150 kilometer aan files. Waar is het misgegaan en hoe komt het nog goed? Over gratis OV en het nut van bumperkleven in de file.

  http://www.delta.tudelft.nl/artikel/hulde-voor-de-bumperklever/14068,

  Vaart minderen, een paar keer op de rem gaan staan, en natuurlijk het in het moderne verkeer onmisbare communicatiemiddel van de middelvinger - de communicatiemiddelvinger zogezegd. Het probleem is dat de bumperklever daar vaak zo boos om wordt, dat het van kwaad tot erger gaat.

  https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010821394:mpeg21:a0047,