carrièrebegeleiding


carrièrebegeleiding 1.0

begeleiding van iemands carrière, met het doel iemand voor een carrière te laten kiezen waarin hij gezien zijn capaciteiten optimaal tot zijn recht komt
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het meer gangbare synoniem loopbaanbegeleiding.

Semagram


Een carrièrebegeleiding…

is een begeleiding

 • [Functie] dient om iemand te begeleiden in zijn loopbaan, soms ook om iemand voor te bereiden op een toekomstige loopbaan
 • [Belanghebbende of begunstigde] wordt gegeven aan iemand die al als werknemer binnen een organisatie werkzaam is en soms ook aan iemand die nog geen loopbaan heeft (zoals een schoolverlater of student)
 • [Betrokkene] wordt gegeven door een daartoe bevoegd persoon, zoals iemand van een in loopbaanbegeleiding gespecialiseerd bureau

  Algemene voorbeelden


  Inter Office Select is uw partner bij het vinden van de ideale baan en biedt u een volledige carrièrebegeleiding.

  http://www.ios.be/fs_index.asp

  PCI consultants biedt actieve en adviserende ondersteuning in carrièrebegeleiding, outplacement en assessments.

  http://www.pci.nl/pcisite/

  De cursussen vormen een onderdeel van KOACademy, waarin kennisverwerving je hele leven lang en individuele carrièrebegeleiding centraal staan.

  http://www.koac-npc.com/Flex/Site/Page.aspx?PageID=11286

  Het beroep van 'topsporter' moet een positieve uitdaging zijn waarbij de topatleet een evenwicht vindt tussen zijn sportieve inspanningen/prestaties en zijn sociaal-maatschappelijke leven. In het project carrièrebegeleiding wordt de weg van de jonge beloftevolle sporter naar topsporter en naar zijn nacarrière optimaal begeleid.

  http://www.topsportvlaanderen.be/topsporter-begeleiden/carrierebegeleiding

  Topsport Vlaanderen laat zijn atleten niet in de kou staan - reeds jaren wordt er gewerkt aan een structurele carrièrebegeleiding.

  http://vbl.badmintonliga.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1330&Itemid=547,

  Omschakelen vzw beschikt over een beperkt team van individuele coachers met: een ruime organisatiedeskundigheid; jarenlange ervaring met communicatieprocessen; expertise in de loopbaan- en carrièrebegeleiding; bijgehouden kennis van de arbeidsmarkt.

  http://www.omschakelen.be/lst.htm

  Leiding geven en management beheer en organisatie van de Archiefdienst, voorbereiding en uitvoering van algemene beleidslijnen, verantwoordelijkheid voor personeel [...], carrièrebegeleiding (deelneming aan opleidingen) en optimale werksfeer.

  http://www.vvbad.be/arfunctie.html

  Toen het enkele jaren geleden heel wat minder goed ging in de consultancy-sector en bedrijven meer zelf moesten doen, hebben wij tienduizenden euro's geïnvesteerd in het online maken van al onze tests. Met als resultaat dat u voor een luttel bedrag vanaf 75,- gebruik kunt maken van iedere test in ons gamma, inclusief executive reporting van de resultaten bij uw flow-in, flow-though of flow-out carrièrebegeleidingen.

  http://www.syntex.be/newsletters/preview.php?id=18&lang=NL,