carrièreplanning


carrièreplanning 1.0

planning van diverse stappen in en naar een carrière; het plannen van een carrière; loopbaanplanning

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een carrièreplanning…

is een planning

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de planning van een carrière

    Algemene voorbeelden


    Veranderende sociale en culturele factoren vormen de basis voor beurzen/verhuringen als Geldzaken en Second Home. Daarnaast stijgt het aantal beurzen die met carrièreplanning te maken hebben.

    http://www.jaarbeursutrecht.nl/

    Hij zegt niet in carrièreplanning te denken, maar omarmt wat op zijn weg komt.

    Het Financieele Dagblad,

    Na achtereenvolgende functies als adjunct-chef exploitatie, hoofd vervoer in 1984 en plaatsvervangend directeur werd hij op 1 mei directeur. 'Het lijkt op een carrièreplanning, maar dat is het niet', zegt hij breed lachend.

    Meppeler Courant,

    Op welke cliënten aan de vraagzijde van de markt wil de onderneming zich richten? Wat dienen de opleidingsniveaus van de personeelsleden te zijn die aangetrokken moeten worden en hoe zien de carrièreplanningen eruit?

    http://www.maesportal.nl/Production/Maes/MaesNewsLetter.nsf/(LUArtikelById)/LJAR-8J2BQ3?opendocument,

    'Ik begrijp dat u van de gemeente had willen horen hoe een verzelfstandigd GVB dat gaat aanpakken. Door een moderne bedrijfsvoering, carrièreplanning, enzovoort. Blijkbaar lukt dat ons zelf niet.'

    http://www.groene.nl/2002/0219-20-21/1506oudkerk.html,

    Later wijdde ze haar krachten aan Omschakelen, een initiatief dat huisvrouwen en werkloze vrouwen probeerde om te schakelen via vorming, carrièreplanning en trainingen in zelfvertrouwen.

    De Standaard,

    In begin tachtiger jaren verhuisde hij naar Amsterdam. Hij werd o.a. medewerker/redacteur van het Leidse studentenblad, Mare en van het Amsterdamse studentenblad, Folia Civitatis. Vanaf nu ging hij zijn 'winkeltje', zoals hij zelf vaak ironisch mag verkondigen, met een bijna uniek te noemen carrièreplanning, beheren!

    http://www.boudewijnbuch.net/,

    Allerlei buitenwetenschappelijke factoren - eerzucht, carrièreplanning, geldnood - hebben ervoor gezorgd dat er tegen het jaar 2000 meer dan honderdduizend wetenschappelijke tijdschriften zullen bestaan.

    De Standaard,

    Op het terrein van het beroepsleven gaat het om veranderingen op de arbeidsmarkt als gevolg van technische innovaties en reorganisaties die om bijscholing vragen, om bedrijfssluitingen die leiden tot ontslag, langdurige werkloosheid en eventuele omscholing en om carrièreplanning die het regelmatig wisselen van functie en werkgever vereist.

    http://www.efa.nl/opleidingen/pabo/ontwpsy.doc

    Siemens verkoos deze beoordeling zelf te doen, omdat de onderneming de carrièreplanning erg belangrijk vindt.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • hun carrièreplanning herzien
    • carrièreplanning inhouden

    In de studie staat niet dat de breuklijnen van dit congres in de partij nog lang zichtbaar zouden blijven: de opstandelingen uit Luik, Charleroi en de vakbond mochten hun carrièreplanning herzien.

    De Standaard,

    Een andere visie is er één waarbij men de activiteiten van jonge onderzoekers beschouwt als een begin van een traject, dat naast strikt inhoudelijke aspecten ook carrièreplanning inhoudt en ook inhoudt dat de jonge onderzoeker doorheen zijn of haar werk gesocialiseerd wordt in een wetenschappelijke gemeenschap.

    http://cas1.elis.ugent.be/avrug/pdf02/tips.pdf

    met adjectief ervoor


    • een hele carrièreplanning
    • generalistische carrièreplanning
    • individuele carrièreplanning
    • regelrechte carrièreplanning
    • specialistische carrièreplanning

    Kunnen we het succes van Claus als merk misschien nog vooral toeschrijven aan een gelukkige samenloop van talent, omstandigheden en commercieel instinct (Claus schreef zelf de blurbtekst van zijn eerste roman De Metsiers), bij Lanoye en Brusselmans ligt dat heel anders. Bij hen kan je spreken van regelrechte carrièreplanning.

    Van GAFPA tot PRAVDA, Tony Meesdom,

    Een duaal loopbaanbestel (specialistische en generalistische carrièreplanning) kan zorg dragen voor het aantrekken en behouden van hoogwaardige experts.

    http://www.wetgevingsjuristen.nl/frameset3.html,

    Maar het komt er niet op aan, aan individuele carrièreplanning te doen.

    De Standaard,

    Mij intrigreerde dat hele verschijnsel van godsgeloof en religie. Een hele carrièreplanning zit daar niet achter, maar het was wel waar ik de aanleg en de belangstelling voor had.

    http://www.uvt.nl/univers/nieuws/0001/23/theo.html,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • de carrièreplanning van iemand

    Hij leert de hardheid van de zachte sektor kennen, de carrièreplanning van welzijnswerkers en de timing van politici.

    De Standaard,

    Op de vraag hoe het met de carrièreplanning van de premier zit, verwijst de schrijver naar het woordelijk verslag dat hij in zijn boek opneemt, van de bijeenkomst van de Europese leiders op Korfoe in juni 1994.

    De Standaard,

    Eerst naar de Spelen en dan professional worden, was in een vrij recent verleden de carrièreplanning van menige sporter.

    NRC,

    Hoe zit het met uw persoonlijke ambitie; met de carrièreplanning van politicus Karel Pinxten?

    De Standaard,

    in voorzetselgroep


    • aan carrièreplanning doen

    Mannen doen meer aan carrièreplanning, die werken ergens naartoe en zeggen strategisch "nee" tegen andere dingen.

    http://www.genderdiversiteit.unimaas.nl/archief/kruk_arc.htm,

    Hoewel, politici zijn geen doetjes en ook zij doen aan carrièreplanning.

    De Standaard,

    Maar het komt er niet op aan, aan individuele carrièreplanning te doen.

    De Standaard,

    • bij de carrièreplanning

    In het development center van Siemens worden geen personeelsleden onderworpen aan jobsimulaties in functie van selectie of directe promotie. Het is vooral een hulpmiddel bij de carrièreplanning. "Het richt zich tot hooggekwalificeerde, jonge kaderleden. Zij zijn de groeiers van wie wij denken dat zij ons toekomstige topkader zullen vormen."

    De Standaard,

    • begeleiding in iemands carrièreplanning
    • iets in de carrièreplanning opnemen

    De instelling moet ervoor zorgen dat alle docenten begeleiding krijgen in hun functioneren en carrièreplanning. Op basis van deze gegevens moet een persoonlijk bijscholingstraject worden vastgesteld. Docenten moeten een baan krijgen die bij hen past.

    http://www.lsvb.nl/_downloads/reactie_HOOP2000.pdf,

    Het besluit van het nieuwe kabinet om een Algemene Bestuursdienst in te stellen, lijkt een schitterende gelegenheid om nu ook de plaatsingsmogelijkheden over de grens nadrukkelijk in de carrièreplanning op te nemen.

    NRC,

    • met carrièreplanning bezig zijn
    • omgaan met carièrreplanningen

    Een van de zaken die hij opmerkt is dat veel politici teveel met carrièreplanning bezig zijn en daardoor soms niet tegen de partijlijn durven ingaan.

    http://www.chrisdemeyere.be/nieuws/2003/juli2003.htm,

    Je werkt bij ons aan uitdagende projecten en kunt rekenen op een adequate persoonlijke begeleiding waarbij we zorgvuldig omgaan met carrièreplanningen.

    http://www.iv-groep.nl/nl/werken-bij/werken-bij-iv-groep.html

    • een staaltje van carrièreplanning

    Na zes jaar verruilde ze Meppel voor Be Quick '28 in Zwolle en via FC Gelre kwam ze vorig seizoen bij het ambitieuze Puck terecht. Een fraai staaltje van carrièreplanning.

    Meppeler Courant,

    met bezittelijk voornaamwoord


    • hun carrièreplanning

    De instelling moet ervoor zorgen dat alle docenten begeleiding krijgen in hun functioneren en carrièreplanning.

    http://www.lsvb.nl/_downloads/reactie_HOOP2000.pdf,

    In de studie staat niet dat de breuklijnen van dit congres in de partij nog lang zichtbaar zouden blijven: de opstandelingen uit Luik, Charleroi en de vakbond mochten hun carrièreplanning herzien.

    De Standaard,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • carrièreplanning en doorgroeimogelijkheden
    • carrièreplanning en toekomstverwachtingen
    • levensloopplanning en carrièreplanning

    Op het gebied van carrièreplanning en doorgroeimogelijkheden heeft ze voor zichzelf het beeld dat ze zich nog verder wil ontwikkelen in het programmeren.

    http://www.pion.nl/homepage/interview.html

    Counselling kan helpen bij emotionele problemen, stress, relatieproblemen, geen beslissingen kunnen nemen, levensloop-, carrièreplanning, het vinden van een levensdoel [...], uw eigen weg leren vinden.

    http://www.sleepwalker.nl/counselling.htm

    Binnen ons advies houden we rekening met uw inkomsten- en uitgavenpatroon op korte en lange termijn. Daarin betrekken wij uw pensioen- en bedrijfsspaarregeling, carrièreplanning en uw toekomstverwachtingen.

    http://www.kroller.nl/