loopbaanplanning


loopbaanplanning 1.0

planning van diverse stappen in en naar een loopbaan; het plannen van een loopbaan; carrièreplanning
Zie voor de combinatiemogelijkheden het synoniem carrièreplanning.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een loopbaanplanning…

is een planning

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de planning van een loopbaan

    Algemene voorbeelden


    Het functioneringsgesprek wordt vaak genoemd als het moment waarop de leidinggevende de interesse voor loopbaanplanning bij de medewerker kan peilen.

    http://www.cnv.nl/themaas/employability/automotive_sectorrapport.pdf,

    Door medewerkers in de vorm van opleidingen, loopbaanplanningen of persoonlijk ontwikkelingsplannen te helpen bij het plannen van hun carrière, groeit de binding met de organisatie.

    http://www.auxiliumadviesgroep.nl/page=site.subpage/id=42

    De meeste werknemers werden op een bepaalde functie benoemd en bleven dat tot hun 65ste jaar. Nu wordt er veel meer aan loopbaanplanning gedaan. Dat betekent dat iemand met ambities eens in de drie à vier jaar van werkgever wisselt.

    http://www.jera.nl/_frame/default.htm

    Na goed luisteren werd het me ook duidelijk dat de postdocs een behoefte hebben aan hulp bij de loopbaanplanning.

    http://www.nki.nl/actueel.htm,

    Dichterbij wil bereikbaar en nabij zijn, zowel voor cliënten als voor medewerkers. Ze stemt haar opleidingen en loopbaanplanningen af op de individuele wensen van de medewerkers.

    http://www.dichterbij.nl/web/show/id=66830,

    In zo'n benadering schuiven de sociale en beschutte werkplaatsen op van het uiteinde van het spectrum van de 'meerwaarde-economie' naar de kern ervan als maatwerkbedrijven. Dit veronderstelt niet alleen een aangepast organisatiemodel, maar evenzeer een HR-beleid dat steunt op individuele loopbaanplanning.

    http://www.vosec.be/fileadmin/user_upload/doc/soc_econ_verkiezingsprogramma.doc,

    De commissie constateert dat sommige problemen op het terrein van de voorbereiding van wetgeving gemeenschappelijk zijn voor de ministeries, zij het wel in wisselende mate. Het gaat daarbij onder meer om het werven van wetgevingsjuristen (de aantrekkelijkheid van de professie), loopbaanplanning, uitwisseling van kennis, Europeesrechtelijke expertise, wetgevingsexpertise.

    http://www.wetgevingsjuristen.nl/frameset3.html,

    Loopbaanplanning van zowel arbeiders als bedienden gebeurt gecentraliseerd en kadert in een algemene HRM-strategie [...]. Bij het ontwerpen van functies wordt geen rekening gehouden met de capaciteiten en de leeftijdsgebonden beperkingen van oudere mensen.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/werk/vio97p3.htm,

    Via het formatie- en het loopbaanbeleid kan men ook de positie van de wetgevingsdirectie verzwaren, bijvoorbeeld door in de loopbaanplanning deze directie op te nemen en een gewichtige plaats te geven.

    http://www.wetgevingsjuristen.nl/frameset3.html,

    Ik ben schrijver, ik heb geen baan, ik heb een lucratieve hobby. Voor mij geen vergaderingen, werkoverleggen, loopbaanplanningen of adv-dagen.

    Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,