chipindustrie


chipindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en hoogtechnologisch computerchips worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van computerchips; industrie die computerchips produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een chipindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert computerchips

    Algemene voorbeelden


    Grafeen, een grafietlaag van één atoom dik, is met name vanwege de uitstekende geleiding interessant voor toepassingen in de chipindustrie.

    http://www.grafeen.be/tag/chipindustrie/,

    De producent van elektronische componenten Neways heeft zijn winst in de eerst helft van dit jaar sterk zien afnemen. De onderneming leed onder de teruggang in de chipindustrie.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/954167/2008/08/26/Neways-lijdt-onder-teruggang-chipindustrie.dhtml,

    In een camera gebruik je materie - de lens - om licht te sturen. In ons apparaat gebruiken we licht om materie - de chroomatomen - te sturen. In standaardtechnieken in de chipsindustrie bundel je licht om maskers van structuren die je wil aanleggen, te projecteren.

    http://www.fom.nl/nieuws/persarchief2000/NN9.htm,

    chipindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de computerchipsindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die computerchips produceren

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een chipindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        In de top-10 van de chipindustrie staan drie Europese bedrijven: het Franse STMicroelectronics, het Duitse Infineon en Philips.

        http://www.mt.nl/1/2773/home/strategie-philips-weekt-semiconductors-los.html,

        In het voorbije jaar werd de chipindustrie geconfronteerd met een veel sterkere vraag naar gesofisticeerde chips zoals CCD's en flashgeheugen dan verwacht.

        http://www.zdnet.be/news/4795/japanse-chipindustrie-pompt-geld-in-chips/,

        Philips brengt vandaag een van zijn dochters, de toeleverancier ASML voor de chipsindustrie, tegelijkertijd naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq en naar de Amsterdamse beurs.

        NRC,

        Met de ervaren software-industrie kan India snel een 'ecosysteem' ontwikkelen dat nodig is voor een chipindustrie.

        http://www.automatiseringgids.nl/artikelen/2008/6/india%20nu%20ook%20hardwareproducent.aspx,

        Hij verwacht veel van de chipindustrieën en de optische netwerkindustrieën ofwel glasvezeltechnologie, die de technologiesector zal blijven leiden tot tenminste 2003.

        http://www.computable.nl/artikel/nieuws/124708/250449/vraag-naar-chips-en-fibre-stijgt-tot-2003.html,