clubarts


clubarts 1.0

arts die de sporters van een sportclub medisch begeleidt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een clubarts…

is een sportarts; is een arts; is een persoon

 • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de sportgeneeskunde
 • [Belanghebbende of begunstigde] zorgt voor de medische begeleiding van de sporters van een sportclub

  Hoofdsemagram: arts


  Algemene voorbeelden


  PSV stopt voorlopig met de preparaten. De club wil de supplementen eerst grondig laten onderzoeken. Clubarts Van den Hoogenband verklaarde voor de NOS-televisie dat op zijn verzoek de KNVB onmiddellijk stopt met het gebruik van Planta Fit, een supplement dat sinds ruim een jaar op voorspraak van bondsarts Plemper en met toestemming van de clubs is geïntroduceerd.

  NRC,

  Inter Milan bevestigde dat de tijdens het tussenseizoen van Ajax overgenomen Nigeriaanse internationaal Kanu (20) een afwijking aan de hartklep naar de aorta toe vertoont [...]. Voor dit verdict bekend was, had Ajax laten weten dat ze de medische gegevens van Kanu naar Inter Milaan zal opsturen. De speler had daar zelf om verzocht. Voor clubarts Piet Bon was er daarom geen aanleiding meer het archief van de Nigeriaan gesloten te houden.

  De Standaard,

  Een goede fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat een speler sneller aan spelen toekomt. Hij heeft dus vooral invloed op de duur van de blessures [...]. De clubarts heeft net als de fysiotherapeut invloed op de duur van de blessures van de spelers. Hoe beter de kwaliteit van de clubarts is, hoe groter de kans is dat een speler sneller herstelt.

  http://www.voetbalmanager.nl/