clubpresident


clubpresident 1.0

president van een club, vooral van een voetbalclub in het betaald voetbal; voorzitter van een (grote) voetbalclub
Vaak gevolgd door een eigennaam.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een clubpresident…

is een president; is een persoon

  • [Organisatie en organisatiewijze] is de hoogste bestuurder van een club, meestal van een voetbalclub

    Algemene voorbeelden


    "De clubpresidenten hebben het in Italië voor het zeggen want ze willen medebepalen wat er met hun geld gebeurt", legt Kreek uit. "Als je ziet wie er bij ons voor de wedstrijd allemaal de kleedkamer in en uit lopen ... Soms het volledige bestuur. Dat zou in Nederland absoluut niet kunnen."

    NRC,

    Gent-voorzitter Van Milders was niet erg ingenomen met de prestatie van zijn spelers. "Ik heb hen gezegd blijvende inzet te verwachten zolang ze in dienst zijn van onze club. Ik heb die boodschap in het Frans herhaald", richt de clubpresident zich meer precies tot Jbari.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met eigennaam


    • clubpresident Casillo
    • clubpresident Sergio Cragnotti
    • clubpresident Suren

    Met het opleiden en doorverkopen van jeugdige talenten houdt Foggia zich staande. De tekorten die er nog zijn worden aangevuld door clubpresident Casillo, een schatrijke graankoning.

    NRC,

    Aanvankelijk leek bij Lazio Alessandro Nesta in aanmerking te komen voor een transfer, maar clubpresident Sergio Cragnotti weigerde hem te verkopen.

    http://www.voetbalonline.nl/ecNewsItem.asp?ID=10628,

    Galatasaray is de volgende voetbalclub die naar de beurs gaat. De Turkse winnaar van de UEFA-beker krijgt begin december een notering. 'We hebben wereldwijde roem. Dit is het juiste moment om op deze wijze kapitaal te vergaren', zei clubpresident Suren dinsdag.

    http://www.standaard.be/archief/dag/index.asp?snel=1=15/11/2000=DMF15112000_005,