collegevoorzitter


collegevoorzitter 1.0

voorzitter van een collegebestuur; voorzitter van het bestuur van een college

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een collegevoorzitter…

is een voorzitter; is een persoon

 • [Toepassingsgebied of bereik] is de voorzitter van het bestuur van een college; is de voorzitter van een collegebestuur

  Algemene voorbeelden


  Volgens Roelof de Wijkerslooth, tegenwoordig collegevoorzitter van de Katholieke Universiteit Nijmegen, moeten universiteiten het op dit moment per student stellen met de helft van het bedrag dat ze in de jaren tachtig kregen.

  de Volkskrant,

  Olchert Brouwer is collegevoorzitter van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

  NRC,

  In Eindhoven wekte collegevoorzitter dr. H. de Wilt beroering met zijn voornemen om de volgende rector magnificus in deeltijd te benoemen.

  de Volkskrant,

  De Collegevoorzitter van de VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie) antwoordde dit in de Raad van de VGC naar aanleiding van een interpellatie van Brigitte Grouwels over de weerslag van het nieuwe decreet lokaal cultuurbeleid op de bibliotheekwerking in Brussel.

  http://www.delathouwer.irisnet.be/NL/persberichten/2002-03-08.htm,

  Elke collegevoorzitter koestert immers de excellentie van de eigen instelling.

  de Volkskrant,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • de Amsterdamse collegevoorzitter
  • de Groningse collegevoorzitter
  • de Leidse collegevoorzitter
  • de Utrechtse collegevoorzitter

  "Het onderwijs is zich de laatste paar jaar aan het emanciperen", stelde E. Vermeulen van het Centraal Bureau van de universiteit tevreden vast. "Door de grote studentenaantallen en het groeiende geldgebrek moeten de universitaire medewerkers steeds meer onderwijs geven. Maar ze merken vervolgens wel dat ze alleen beoordeeld worden op hun onderzoeksprestaties, waarvoor ze dus juist steeds minder tijd hebben", zegt hij. De Utrechtse collegevoorzitter J. Veldhuis viel hem bij.

  NRC,

  De Amsterdamse collegevoorzitter en oud-voorzitter van de HBO-raad heeft een simpeler oplossing dan een nieuw stelsel.

  NRC,

  Met deze suggestie sluit Cohen aan bij opmerkingen van de Groningse collegevoorzitter prof. dr. S. Kuipers, die in 1992 bij de opening van het academisch jaar pleitte voor een "kernuniversiteit" voor de wetenschappelijk meest begaafden en "scholen" voor opleidingen voor maatschappelijke functies en toegepast onderzoek.

  NRC,

  Leidse collegevoorzitter over status quo na bestuurscrisis: 'Wij gaan de besten meer bieden'. De Leidse Universiteit werd verlamd door bestuurlijk conservatisme en 'laissez faire', stelde een commissie onlangs vast. De nieuwe collegevoorzitter werkt aan cultuurverandering.

  NRC,

  Woordfamilie


  Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen