comadrinker


comadrinker 1.0

(cultuur en samenleving; eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

iemand, meestal een jongere, die buitensporig veel alcohol drinkt, vaak in groepsverband, en als gevolg hiervan soms ook het bewustzijn verliest of in coma raakt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een comadrinker…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Comadrinkers hebben 5 tot 13 jaar na hun incident vaker dan gemiddeld problemen met alcohol- en drugsgebruik. Dat blijkt uit een onderzoek onder 277 Duitse comadrinkers. Voor het onderzoek werden de medische dossiers van deelnemers geanalyseerd. Op die manier konden de onderzoekers mogelijke uitkomsten voorspellen. De gemiddelde leeftijd onder deelnemers was 24,4 jaar.

      https://www.lef-magazine.nl/nieuws/actueleverslavingsnieuws/7560

      De stelling: Jongeren moeten een boete krijgen als ze alcohol drinken voor hun 16de, daar was de meerderheid het niet mee eens (55%). "Dat slaat nergens op en dat werkt toch niet? Een glaasje mag toch wel, dan hoef je niet gelijk een boete te geven." Door een jongere werd de suggestie gedaan om er een taakstraf van te maken. Laat die jongere dan een documentaire kijken over alcoholgebruik". "Of confronteer hem of haar met een 'comadrinker'." Het idee van de taakstraf werd ook door een paar aanwezige raadsleden een goed alternatief gevonden.

      https://www.dordrecht.net/nieuws/2009-12-18-2381-jongeren-in-debat-over-alcoholgebruik.html,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • jonge comadrinkers

      Het aantal jonge comadrinkers is opnieuw toegenomen in 2011. De jongste was 12 jaar. De campagnes helpen niet. Het begeleiden van ouders en jonge comadrinkers helpt wel.

      https://www.omropfryslan.nl/nieuws/63431-meer-jonge-comadrinkers,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Overige woordfamilieleden


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2009