communicatiedeskundige


communicatiedeskundige 1.0

deskundige op het gebied van de communicatie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een communicatiedeskundige…

is een deskundige; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is deskundig op het gebied van de communicatie

    Algemene voorbeelden


    Gezien het groot belang dat de VLM hecht aan overleg en communicatie, heeft ze zowel op haar hoofdzetel als in de provinciale kantoren communicatiedeskundigen in dienst.

    http://www.vlm.be/media/docs/ruilv.pdf

    De derde unit, de operationele communicatie, ondersteunt de landenprojecten met communicatietechnieken die zij nodig hebben in het kader van hun programma's. De unit coördineert tevens communicatiedeskundigen die de lokale bevolking voorlichten over de projecten van AZG.

    http://www.azg.be/nl/overazg/wat.htm

    Verhoudingsgewijs besteedt de communicatiedeskundige naar mijn smaak te weinig aandacht aan de kwaliteit van de nieuwsvoorziening en te veel aan de teneur van redactionele commentaren en opiniërende artikelen.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een professionele communicatiedeskundige
    • externe communicatiedeskundigen

    De woorden van Guy Verhofstadt klinken zachter dan vroeger, maar achter de minzame facade schuilt nog steeds de berekenende, staalharde carrièremaker, die de ganse tijd bijgestaan wordt door een professionele communicatiedeskundige.

    http://belgium.indymedia.org/news/2003/07/70751.php,

    De VLD wil de kwaliteit, de effectiviteit en het bereik van de communicatie die uitgaat van de gemeenschapscentra evalueren (door externe communicatiedeskundigen).

    http://www.oliviercuvelier.be/programma.pdf

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: bij

    • communicatiedeskundige bij een pr-bureau
    • communicatiedeskundige bij een reclamebureau

    De redacteur / productmanager: coördineert de voorbereidingen en de productie van een uitgave van begin tot eind [...], zorgt ervoor dat de kosten binnen het budget blijven, maakt een planning en zorgt ervoor dat deze gehaald wordt. Een paar voorbeelden van je mogelijkheden: Bureauredacteur, redactie- of productiecoördinator, of uitgever bij een uitgeverij van tijdschriften of boeken. Adviseur of communicatiedeskundige bij een pr- of reclamebureau.

    http://www.mim.hva.nl/

    in voorzetselgroep


    • iemand opleiden tot communicatiedeskundige

    Voel je je net zo op je plaats in een managementteam als op de werkvloer? En wil je in je werk denken en doen combineren? Dan is de opleiding Communicatie echt iets voor jou. De opleiding leidt je op tot communicatiedeskundige. Iemand die weet welk medium geschikt is om een boodschap over te brengen, communicatieplannen opstelt, evenementen organiseert en voorlichting geeft.

    http://www.hanze.nl/opleidingen/economie_&_management/default.asp?body=IDV.asp

    • een groep van communicatiedeskundigen
    • een vakjury van communicatiedeskundigen

    Een publieksjury koos uit een lijst van 24 figuren, gaande van Bécassine (1905) tot Dragonball (1984), Kuifje uit als stripfiguur van de eeuw. De persjongens en -meisjes sloten zich hierbij aan. Een groep van communicatiedeskundigen gaf de voorkeur aan de Gallische held Asterix.

    De Standaard,

    Kuifje is op het twintigste internationale stripfestival in het Franse Chambéry, door het publiek en de pers uitgeroepen tot stripfiguur van de eeuw. Een vakjury van communicatiedeskundigen prefereerde Asterix.

    De Standaard,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • campagnestrategen en communicatiedeskundigen
    • informatiedeskundigen en communicatiedeskundigen
    • persvoorlichters, communicatiedeskundigen en marketingspecialisten

    Er wordt verwacht dat de industrie de komende jaren meer dan 10.000 vacatures per jaar zal kunnen aanbieden: 6 tot 7.000 bouwarbeiders per jaar, 1.500 textielarbeiders en een 5.000-tal informatie- en communicatiedeskundigen.

    http://www.vcb.be/bericht-vlaamsewelvaart.htm,

    Vallen de uitgeputte campagnestrategen en communicatiedeskundigen elkaar huilend in de armen?

    http://www.groene.nl/1998/47/ph_campagne.html,

    Arnold Cornelis spreekt hier van de noodzaak tot 'communicatieve zelfsturing', waarbij het begrip communicatie in een kenmerkende dubbele betekenis wordt gebruikt en soepel heen en weer wordt geswitcht tussen twee polen: enerzijds de Habermassiaanse betekenis van het open, argumentatieve gesprek; anderzijds de strategische betekenis van het begrip communicatie zoals dat figureert in het taalspel van persvoorlichters, communicatiedeskundigen en marketingspecialisten, dat wil zeggen: communicatie als het effectief en met zo min mogelijk wrijving opdringen van de eigen boodschap aan anderen.

    http://www.human.nl/hkc/hkc_frame.htm,

    voorafgegaan door als


    • als communicatiedeskundige

    Als communicatiedeskundige ben je in staat zelfstandig beslissingen te nemen.

    http://www.hanze.nl/opleidingen/economie_&_management/default.asp?body=IDV.asp

    met eigennaam


    Communicatiedeskundige Jaap van Ginniken zegt: "Inmiddels is het volgroeide internet ook een van de belangrijkste domeinen geworden waar geruchten en broodje-aapverhalen zich verspreiden".

    http://www.meertens.nl/

    Daarom heb ik met extra aandacht de aan het NIOD-rapport toegevoegde deelstudie 'Srebrenica en de journalistiek' van de communicatiedeskundige Jan Wieten gelezen.

    NRC,

    Het Kiezers Collectief (KC) werd in februari 1998 opgericht door de communicatiedeskundige H.T.J. Steinen en twee sympathisanten.

    http://www.ub.rug.nl/eldoc/dnpp/1998/003.pdf