computerindustrie


computerindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en hoogtechnologisch computers en gerelateerde hardware en software worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van computers en gerelateerde hardware en software; industrie die computers en gerelateerde hardware en software produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een computerindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert computers en gerelateerde hardware en software

    Algemene voorbeelden


    Software werd altijd zo'n beetje gezien als de meest inexacte afdeling van de computerindustrie [...] maar die richting wordt steeds belangrijker.

    NRC,

    Affymax heeft technieken uit de computerindustrie in de farmaceutische industrie geïntroduceerd.

    NRC,

    De Verenigde Staten, koploper in de telecommunicatie en computerindustrie, bepleiten een snelle liberalisering en deregulering.

    NRC,

    Vanuit het overwicht in de besturingssystemen werd Gates zowat almachtig in de hele pc-sektor. Maar hij beseft heel goed dat hij niet op zijn lauweren kan rusten. In de geschiedenis van de computerindustrie kwam het nog nooit voor dat een leider van één periode ook leider was in de volgende periode.

    De Standaard,

    De interactie tussen organische, anorganische en polymeersystemen zal zonder twijfel nieuwe geavanceerde materialen genereren voor toepassingen in de petrochemische, chemische, farmaceutische, voedings-, elektronische, optisch-elektronische en computerindustrieën.

    http://www.belspo.be/belspo/fedra/proj.asp?l=nl&COD=P4/11,

    computerindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de computerindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die computers en gerelateerde hardware en software produceren

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een computerindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        Als er één soort apparaten is waar de computerindustrie dit jaar zijn geld op zet, zijn het handcomputers met ingebouwde telefoon.

        Haagsche Courant,

        De kwakkelende computerindustrie hoopt dat het beschrijfbare beeldscherm financieel redding zal brengen.

        Het Parool,

        Toen in 1972 Frankrijk en Duitsland besloten deze samenwerking te beëindigen teneinde sterke nationale computerindustrieën op te bouwen, begon de zegetocht van het Amerikaanse IBM.

        http://books.google.nl/books?id=CyhWKoJnjHcC&pg=PA23&lpg=PA23&dq=%22computerindustrie%C3%ABn%22&source=bl&ots=bBFo7yAhLg&sig=xoQANQLN5lbTpsjlQFaoBn9mRFk&hl=nl&ei=bfGOTtWOLY_rOdW14KcB&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CCgQ6AEwAw#v=onepage&q=%22computerindustrie%C3%ABn%22&f=false,