coolhunting


coolhunting 1.0

(cultuur en samenleving; neologisme)

marktonderzoek dat zich richt op de gangbare trends en hypes onder jongeren; marktonderzoek naar wat jongeren cool vinden; marktonderzoek naar jongerenhypes

Algemene voorbeelden


Ik ben ook onstuitbaar nieuwsgierig naar hoe de wereld aan het veranderen is en ga vaker elders kijken, op zoek naar trends en vernieuwing. 'Coolhunting' heet dat en ik probeer de oplossingen die men elders heeft gevonden te vertalen naar de Gorcumse maat. Fascinerend.

http://www.ad.nl/rivierenland/coolhunting~aa86574d/,

Onderweg naar Antwerpen hoorde ik op de radio een man die zichzelf omschreef als 'coolhunter'. Het vak dat hij beoefende heette 'coolhunting'. Uit zijn woordstroom begreep ik dat de man eigenlijk trendwatcher was, maar omdat trendwatching al lang niet meer trendy is, noemen trendwatchers zich tegenwoordig liever coolhunters, totdat ook dat niet meer cool zal zijn en een of andere joker een nog hippere term moet bedenken.

http://www.volkskrant.nl/archief/coolhunten~a2918253/,

Het modernste bijbaantje voor jongeren: coolhunting. Na schooltijd de nieuwste trends signaleren onder leeftijdgenoten. Het is weer wat anders dan achter de kassa zitten of vakkenvullen.

Het Parool,

Woordfamilie


Overige woordfamilieleden


Etymologie


Aard herkomst leenwoord
Vroegste datering 2002
Brontaal Engels
Vorm in brontaal cool hunting
Betekenis in brontaal idem