coronasteun


coronasteun 1.0

(business, economie en financiën; neologisme)

financiële steun die werd verleend, bijvoorbeeld aan bedrijven, naar aanleiding van geleden schade door de coronapandemie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Coronasteun…

is steun

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is financiële steun; moet vaak terugbetaald worden
  • [Belanghebbende of begunstigde] werd bv. toegekend aan bedrijven
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] werd verleend naar aanleiding van geleden schade door de coronapandemie
  • [Omstandigheid] werd toegekend tijdens de coronapandemie

Algemene voorbeelden


Met het steunpakket wordt volgens de minister tegemoetgekomen aan „de hoogste nood". Van het steunpakket is 90 miljoen euro bedoeld voor kwijtschelding van de huur over de periode van 1 maart tot 1 juni. De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft vrijdag zijn excuses aangeboden voor grote vertragingen bij het uitbetalen van coronasteun. Miljoenen werknemers die door de crisis in geldproblemen zijn gekomen wachten al weken tevergeefs op hun geld. Van de 2,3 miljoen personeelsleden van kleine bedrijfjes die zich voor de steunregeling hadden opgegeven hadden er eerder deze week slechts 29.000 geld ontvangen.

nrc.next,

Donderdag schreven ministers Sigrid Kaag (Financiën) en Mark Harbers (Infrastructuur) aan de Kamer dat KLM zich ook na het aflossen van die coronasteun houdt aan de afspraken over financiën, duurzaamheid en leefbaarheid. "Door de bril van 2020 en de coronacrisis kijken naar de situatie in 2022 is niet zo behulpzaam," zegt Elbers. "Ik ben oprecht dankbaar voor die leningen. We zaten destijds in een situatie dat we per dag 10 miljoen euro verlies maakten. We hadden die steun gewoon nodig."

Het Parool,

Heeft u financiële steun gekregen om door de coronacrisis te komen? Zoals NOW, TVL, Tozo of bijzonder uitstel van betaling. Sommige regelingen moet u terugbetalen. En als u een belastingschuld heeft, moet u die aflossen.

https://ondernemersplein.kvk.nl/coronasteun-terugbetalen/

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Overige woordfamilieleden


Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2020
Samenhangende woorden (betekenis) NOW; steun- en herstelpakket; Tozo