dammeester


dammeester 1.0

(sport en recreatie)

dammer met de titel meester

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dammeester…

is een dammer; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] bereft een meester in de damsport

    Hoofdsemagram: meester


    Algemene voorbeelden


    A.M. Olsen was in het begin van de vorige eeuw een bekende blinde dammeester uit Rotterdam.

    http://www.haarlemsedamclub.nl/pdf/damwartaal/dwt8.pdf

    Onder hen bevindt zich dr. ir. Wieger Wesselink, systeemdeskundige aan de TU/e-opleiding Technische Informatica. De Nederlands kampioen dammen van 1993 hoort sinds oktober 2002 officieel tot het team dat zich bezighoudt met het elektronische damprogramma. De eerste confrontatie met de Senegalese grootmeester Samb in augustus 2001 was een verliespartij. "Na die wedstrijd hebben we Buggy erg verbeterd. Met behulp van trainingspartijen konden we de fouten van het systeem zien en die aanpakken", aldus de dammeester.

    http://web.tue.nl/cursor/bastiaan/jaargang45/cursor31/nieuws/n_5.htm

    Op zondag 17 april 2011 organiseert sociaal-culturele vereniging Sranti in samenwerking met Waldo en Leo Aliar een sneldamtoernooi, ter herdenking van Alfons Smees [...]. Alfons was een zeer bijzondere en populaire wedstrijddammer in de Delftse damwereld en daarbuiten [...]. Met deze damdag/memorial, ter ere van "de grote dammeester" Fonnoe, gaat een grote wens van vele van zijn damvrienden, kennissen en zijn familie in vervulling.

    http://laatste.info/bb3/viewtopic.php?f=65&t=3323,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • internationaal dammeester
    • nationaal dammeester

    Internationaal Dammeester Guno Burleson is de nieuwe damkampioen van Suriname.

    http://www.waterkant.net/suriname/newspictures/index.php?showimage=1935,

    De nationale dammeester Ed Holstvoogd is maandag in zijn woonplaats Delft na een slopende ziekte op 67-jarige leeftijd overleden.

    http://www.damschoolnicokonijn.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=376:dammeester-ed-holstvoogd-overleden&catid=59:2010&Itemid=76,

    met eigennaam


    Vele aanmeldingen stonden genoteerd, waaronder die van de nestor Juul Meesters, de vermaarde dammeesters Leen de Rooij en Henk Stoop, een grote schare enthousiaste dammertjes afkomstig van scholen uit de regio aangevuld met dammers van over de grens.

    http://www.limburgsedamschool.nl/content/view/52/80/,

    Met genoegen bind ik mijn waarde collega dammeester Andy Damen een theedoek voor zijn ogen. Slechts twee keer vergist hij zich en noemt een onmogelijke zet. Na afloop klinkt een welverdiend applaus voor onze blinddammer, wanneer Andy van de complete klas op onze school in Valkenburg gewonnen heeft.

    http://www.pldb.nl/weblog/index.htm,

    Er is onder meer een springkussen, een simultaanwedstrijd met dammeester Gerrit de Jong, ponyrijden, ballon oplaten en een terras.

    http://www.hetkontakt.nl/nieuws/3970/fancy-fair-school-met-de-bijbel.html,

    met telwoord ervoor


    • vier dammeesters

    In de afgelopen vijf jaar is een groep van vier dammeesters rond Buggy ontstaan. Onder hen bevindt zich dr. ir. Wieger Wesselink, systeemdeskundige aan de TU/e-opleiding Technische Informatica.

    http://web.tue.nl/cursor/bastiaan/jaargang45/cursor31/nieuws/n_5.htm