daterape


daterape 1.0

(recht en misdaad; seks, gender en relaties)

verkrachting tijdens een date, meestal met een relatief onbekende; verkrachting tijdens een afspraakje, meestal met een relatief onbekende; ernstig seksueel misbruik tijdens een afspraakje, meestal met een relatief onbekende

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een daterape…

is een verkrachting; is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Het probleem met daterape is dat vrouwen vaak onder invloed zijn van drank/drugs of een combinatie en achteraf spijt hebben van dingen en dan het maar 'verkrachting' noemen. Nee is nee, maar dan moet er wel duidelijk een nee gecommuniceerd worden.

      http://www.viva.nl/2010/02/18/vivablog-patricia-onderzoek-verkrachting-uitdagend-mannen-vrouwen-opvallend-opmerkelijk/,

      Ze heeft de strijd aangebonden met het academisch feminisme, dat ze afschildert als een soort onverdraagzame Moonie-beweging. Haar no-nonsense meningen over hedendaagse hete hangijzers als date-rape en verkrachting in het algemeen, gaan recht in tegen de geaccepteerde opinies van de liberale goegemeente.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000034969:mpeg21:a0235,

      ATCQ ontwikkelt zich tot een vernieuwende hiphopgroep. Niet alleen hebben ze muzikaal gezien een jazzy sound, met flinke bassen en eclectische samples; de teksten van Q-Tip en Phife Dawg zijn inhoudelijk, positief en grappig. Ze rappen over zaken als het gebruik van het N-woord en hoe relevant dat wel of niet is, politiek en problemen als daterape.

      http://artiesten.radio6.nl/page/artiest/13291,

      De 17-jarige Inge bracht in de winter van 2002 een bezoek aan haar favoriete kroeg. Wat een onschuldige avond had moeten worden, mondde uit in een nachtmerrie. Ze werd het slachtoffer van een date-rape. "Het was vrij rustig die avond [...]. Met de nodige mixdrankjes op zat de stemming er goed in. Toen kwam ik een bekende jongen tegen waar ik al eens eerder mee had gekust [...]. Net voor sluitingstijd wilde ik naar huis gaan maar dat accepteerde hij niet [...]. Ik had hem opgegeild, zei hij. Hij pakte mijn polsen krachtig vast en begon me te zoenen. Toen ik tegenstribbelde, trok hij me mee naar een leegstaand trappenhuis. Daar ben ik verkracht."

      http://www.seksueelmisdrijf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=96,

      Onder vormen van verkrachting is date rape een van de meest voorkomende. Tijdens het uitgaan, daten of stappen doet de dader een middel in het drinken van de persoon, die hij wil gaan verkrachten, waardoor deze buiten bewustzijn raakt en kan doen wat hij wil.

      http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/overige/18848-date-rape-verkrachting-tijdens-daten.html,

      Met daterape wordt bedoeld: een meisje wordt aangerand verkracht door haar date!! Dus bijv. je gaat uit met een jongen en hij probeert je dan aan te randen. GBH ongewenst in je drankje is niet leuk (of wel) maar ga het asjeblieft geen daterape noemen want dat is echt iets heel anders.

      http://www.drugsforum.nl/viewtopic.php?f=10&t=410,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen