dc


dc 1.0

(politiek en bestuur; (vooral) in Suriname)

districtscommissaris, hoogste functionaris in een district van Suriname

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dc…

is een functionaris; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Aan het hoofd van een district staat een districtscommissaris (dc). Deze functionaris wordt door de President van de Republiek Suriname benoemd. Binnen de ambtenarij valt deze functionaris onder de directeur van Regionale Ontwikkeling.

      http://www.gov.sr/media/283100/brochure_bestuurlijke_indeling_ro_1_.pdf

      De dc maakt deel uit van het managementteam op het commissariaat, welke verder bestaat uit de districtsadministrateur en bestuursambtenaren die allen leiding geven aan een afdeling binnen het commissariaat.

      http://www.gov.sr/media/283100/brochure_bestuurlijke_indeling_ro_1_.pdf

      Districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo-Zuidwest kreeg de schrik van zijn leven toen hij eerder in de week zijn bureaukast opendeed en voodoopoppen zag. Het was een onaangename verrassing die Nerkust niet kan plaatsen.

      https://nl-nl.facebook.com/permalink.php?story_fbid=910016512344726&id=154145641265154,

      Districtscommissaris (dc) Wedhperkash Joeloemsingh heeft vandaag het roer van het district Nickerie overgenomen van collega Roline Samsoedien. Hij wil Nickerie de komende jaren leiden naar grotere hoogten. In haar toespraak bedankte de scheidende dc Samsoedien alle mensen in het district voor hun bijdrage en samenwerking.

      http://nickerienieuws.com/wp/?p=2936,

      Districtscommissaris (dc) Laksmienarain Doebay (41) zal vol goede moed het commissariaat in Saramacca maandag overnemen van collega Rawien Jiawan. Hij had zijn functie als dc van Nickerie in augustus 2011 ter beschikking gesteld, nadat de procureur-generaal, een strafzaak tegen hem begon wegens mishandelen van een burger.

      http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/27482,

      John de la Fuente, gewezen districtscommissaris (dc) van Commewijne (2000), wordt op contractbasis aangenomen als districtscommissaris van Para. Hij neemt morgen het roer over en wordt later die dag geïnstalleerd.

      http://www.de-surinaamse-krant.com/2015/02/gestuntel-overheid-rond-benoeming.html,