de verloren zoon


de verloren zoon 1.0

mannelijk persoon die een tijdlang uit zijn familie of zijn milieu verdwenen was en die bij zijn terugkeer met grote vreugde wordt onthaald
Gebaseerd op de parabel van de verloren zoon (Lucas 15: 11 - 32).

Algemene voorbeelden


Met dit alles bezorgde ik mijn moeder een grote vreugde en zij behandelde mij als de verloren zoon die buiten ieders verwachting als door een wonder in haar schoot was teruggekeerd.

Het schot, Hilbert Kuik,

Tot dan toe was Grün een goede maar geen buitengewone voetballer. In Italië groeide hij met Parma echter naar de Europese top. Op de World Cup '94 speelde hij beter dan ooit. De terugkeer van de verloren zoon twee seizoenen terug naar het Astridpark wekte dan ook steile verwachtingen. Het werd een zware ontgoocheling.

De Standaard,

Na afloop bevestigde Harnoncourt, die na een jarenlang veto van Herbert von Karajan, door Gerard Mortier als de verloren zoon in de Salzburger Festspiele was binnengehaald: hij is er deze zomer niet bij.

De Standaard,

Echter toen bekend werd dat de trainer Litmanen deze zomer terug wilde halen en dit afketste omdat directeur Arie van Eijden geen overeenstemming bereikte over de financiën, waarde zijn geest weer rond en viel z'n naam opnieuw te beluisteren in de ArenA. Daarom haalden ze gistermorgen met duizenden tegelijk de verloren zoon in toen hij van het stadion naar het trainingsveld liep.

De Telegraaf,