decemberstress


decemberstress 1.0

(emoties; cultuur en samenleving; feesten, herdenkingen en evenementen)

vorm van stress die optreedt in verband met of tijdens de feestdagen in december; stress rond de decemberfeestdagen; stress rond de feestdagen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Decemberstress…

is stress

 • [Tijd] treedt op tijdens of in verband met de feestdagen in december
 • [Oorzaak, reden of aanleiding] treedt bijvoorbeeld op omdat men veel sociale verplichtingen heeft, veel cadeaus moet kopen en veel boodschappen moet doen en uitgebreider of voor veel mensen moet koken

  Hoofdsemagram: stress


  Algemene voorbeelden


  Hij bestond het onlangs in een Nederlandse krant het voorstel te lanceren het sinterklaasfeest voortaan al op 5 november, een maand eerder dus, te vieren [...]. En hij somt de voordelen van 5 november op: het kort na elkaar komen van Sinterklaas en de stilaan ingeburgerde kerstman leidt bij de onschuldige kinderzieltjes tot decemberstress, winkeliers hoeven zich niet langer de naad uit het hemd te werken in december, de nieuwe datum ligt dicht bij de oude: ook in november kunnen de dagen al kort en koud zijn.

  De Standaard,

  Crisis? Welke Crisis? In Laren hebben ze nergens last van. Alleen van luxeproblemen, zoals decemberstress. Veel moeders in Het Gooi raken in paniek van de aanstormende feestdagen. Ze kunnen er zelfs de workshop 'Voorkom Decemberstress!' voor volgen van pedagoge Emmeliek Boost.

  http://www.welingelichtekringen.nl/16512-in-t-gooi-hebben-ze-last-van-decemberstress.html,

  De decembermaand levert veel meer stress op dan vroeger. Daarom biedt een Duitse kerstacademie de mogelijkheid om gezinnen kerstproof te maken. De Babbelbox heeft altijd goede manieren en vraagt: Wanneer had u last van decemberstress?

  http://www.manbijthond.nl/fragmenten/wanneer-had-u-last-decemberstress,