feestdagenstress


feestdagenstress 1.0

(neologisme,feestdagen en herdenkingen [feestdagen],stress [maatschappelijke vraagstukken])

vorm van stress die optreedt in verband met of tijdens feestdagen, bijvoorbeeld sinterklaas en kerstmis; stress rond de feestdagen

Semagram


Feestdagenstress…

is stress

 • [Tijd] treedt op tijdens of in verband met de feestdagen
 • [Oorzaak, reden of aanleiding] treedt bijvoorbeeld op omdat men veel sociale verplichtingen heeft, veel cadeaus moet kopen en veel boodschappen moet doen en uitgebreider of voor veel mensen moet koken

  Hoofdsemagram: stress


  Algemene voorbeelden


  Begin Januari moesten we bij de dermatoloog zijn en die bevestigde dat in de maand december veel kinderen meer last krijgen van eczeem/jeuk door de feestdagenstress. Ik zie het bij onze zoon ook. Na een verjaardag slaapt hij onrustig en blijft maar schuren met zijn beentjes van de jeuk.

  http://www.allergieplein.nl/forum/kan-je-van-stres-jeuk-hebben-t802.html

  Heb jij last van feestdagenstress? De feestdagen zijn in aantocht. Dé tijd van gezellig samenzijn met je familie en vrienden. Toch zien heel veel vrouwen als een berg tegen de feestdagen op.

  http://www.vrouwonline.nl/balans/lichaam-geest/2271/heb-jij-last-van-feestdagenstress

  Dit wordt niet blog 17822991 waarop een individu de feestdagenstress van zich afschrijft. Dit is geen blog om uit tijdsnood vrienden te vergeten. Geen blog met familiefoto's omdat oma en opa ze dan online kunnen bekijken, ze vragen er al zo lang naar.

  http://ecologideeen.blogspot.com/

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2003
  Periode opkomst 2003