deeplinken


deeplinken 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme. Deeplinken wordt vaak als gesubstantiveerde infinitief gebruikt.)

via een hyperlink naar een specifieke webpagina of een plaatje binnen een andere website linken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Deeplinken…

is linken; is een handeling

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het via een hyperlink linken naar een subpagina van een website

    Hoofdsemagram: linken


    Algemene voorbeelden


    Rosenberg beziet de mediawereld als een ecosysteem waarin soorten van elkaar profiteren. Ook parasieten, die louter kunnen bestaan over de rug van anderen (Google, kranten.com), dragen ertoe bij dat het hele systeem groeit. We worden er allemaal beter van, suggereert Rosenberg. Zo bezien zouden krantensites niet moeten mekkeren als bezoekers niet via hun voorpagina's binnenkomen, maar direct naar een bepaald artikel worden geleid. Het is veelzeggend dat nog niet één nieuwssite zich over dat deeplinken heeft beklaagd. Kennelijk durft niemand zich impopulair te maken bij het miljoenenpubliek van Google.

    de Volkskrant,

    Danny deeplinkt naar een plaatje. Maar de eigenaar van de server waarop het plaatje staat is daar niet blij mee. Hij voorkomt deeplinking en stelt het zo in dat als er wordt ge-deeplinkt, tubgirl verschijnt in plaats van de gevraagde afbeelding. Echter Danny heeft de gevraagde afbeelding nog in z'n cache staan en ziet dus niet dat tubgirl verschijnt in plaats van het juiste plaatje. Krijgt Danny dan een ban?

    http://the.sketchengine.co.uk/bonito/run.cgi/first?corpname=preloaded/anw-inl2.1;queryselector=iqueryrow&lemma=&lpos=&phrase=&word=&wpos=&cql=&default_attr=word&fc_lemword_window_type=both&fc_lemword_wsize=5&fc_lemword=&fc_lemword_type=all&fc_pos_window_type=both&fc_pos_wsize=5&fc_pos_type=all&usesubcorp=&sca_doc.id=&sca_doc.datering=&sca_doc.jaar=&sca_doc.dag=&sca_doc.bronentitel=&sca_doc.url=&sca_doc.domeinnaam=&sca_doc.auteurwebtekst=&sca_doc.auteur=&iquery=deeplinken#end

    Omdat er vanaf mijn website veel plaatjes worden gedeeplinkt moet ik op dit moment veel geld bij betalen aan het bedrijf waar ik gehost ben. Ik ben op zoek gegaan naar een script maar heb dit nog niet kunnen vinden daarom dat ik dit aan jullie vraag.

    http://www.pfz.nl/archief/1105874-deeplink-tegen-gaan/

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2000
    Periode opkomst 2000
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal deep link