delicatessenzaak


delicatessenzaak 1.0

zaak waar fijne eetwaren worden verkocht; winkel waar men delicatessen kan kopen; delicatessenwinkel

Semagram


Een delicatessenzaak…

is een winkel; is een bedrijf

   Algemene voorbeelden


   Na een druk bezocht open huis de dag ervoor gingen de deuren van de delicatessenzaak [...] voor het eerst open [...]. De koelvitrine van de slagerij kon blijven, aangezien er ook vleeswaren en kaas wordt verkocht. Verder zitten in het foodassortiment [...] zaken als cranberryproducten [...], blueberryproducten, honing, mosterd, etc. en verder diverse soorten tapas, kaas, noten en bonbons. Ook kunnen diverse soorten mandjes met cranberry- en kaasproducten geleverd worden en kan men er belegde broodjes halen.

   http://www.lentedans.com/nr10/Doc/de%20Jutter.htm,

   Wat begon als een boter-kaas-en-eierenwinkel, is uitgegroeid tot een delicatessenzaak met een uitgebreid en origineel assortiment van hoogwaardige kwaliteit [...]. Wij adviseren u graag bij het samenstellen van het perfecte kaasplankje, charcuterie of een borrelplateau. Daarnaast denken we graag met u mee over de bereiding van uw diner en de keuze van de wijn. En we laten net zo veel boerenkaas proeven totdat u de lekkerste gevonden heeft!

   http://www.hooftdelicatessen.nl/

   Ik zie niet in waarom een rustpunt als de zondag moet verdwijnen omdat een grachtengordel-liberaal uit Amsterdam zo nodig op zondag een half onsje brie bij de delicatessenzaak moet gaan halen.

   NRC,

   delicatessenzaak 1.1

   gebouw waarin een delicatessenwinkel gevestigd is

   Betekenisbetrekking


   metonymie
   Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

   Semagram


   Een delicatessenzaak…

   is een gebouw

     Algemene voorbeelden


     De delicatessenzaak waren ze aan het verbouwen, geen etalage, geen eten.

     http://www.nootwaar.nl/Dagboek/20090203.html,