dinsdagochtend


dinsdagochtend 1.0

ochtend van de dinsdag

Algemene voorbeelden


Er wordt nog wat nagepraat, ieder vertrekt naar huis of hotel en op dinsdagochtend om 10 uur begint Zalm met te antwoorden.

http://www.leoplatvoet.nl/dinsdagboek.htm

'Ik wil meteen een afspraak maken,' zegt Sanne. 'Misschien kan het woensdagochtend, dan heb ik twee tussenuren.' 'Wees nou even reëel. Het is zaterdagavond. En morgen is het Pasen. Vóór dinsdagochtend kunnen we niemand bereiken.'

Zonder genade, Renate Dorrestein,

De maandagavond en de dinsdagochtend bleef hij herhalen dat er zich een ernstige moeilijkheid zou voordoen indien Spitaels geen ontslag nam.

De Standaard,

De Commissie heeft, in nauwe samenwerking met de nationale autoriteiten, op dinsdagochtend invallen gedaan bij een veertigtal bedrijven, gevestigd in totaal zeven lidstaten.

NRC,

Dinsdagochtenden en zaterdagen stond ik vroeger op, en hielp, voordat ik naar school ging, de kramen op te zetten.

De Hunnen. Dl. 3: Vrede, Jan Cremer,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


( Ook met weglating van 's in gebruik.)
  • 's dinsdagsochtends
  • 's dindagochtends

De geestelijke beschreef de steen en wees daarbij in het rond, waar nog meer van deze korte granieten zuilen stonden. Het was natuurlijk ondoenlijk bij allen de datum van overlijden te vermelden; de een stierf 's maandags, de ander dinsdagochtends maar op woensdag werd toch immers iedereen begraven?

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

Dinsdagsochtends kwamen we aan op Lusaka airport. Vanuit het koude Nederland in de warmte van 27 graden Celsius. Even omschakelen.

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=10349,

dinsdagochtend 2.0

op de ochtend van de dinsdag; op dinsdagochtend; 's dinsdagsochtends

Algemene voorbeelden


De politie heeft maandagavond en dinsdagochtend in totaal ongeveer honderd tips gekregen na een uitzending van Opsporing Verzocht over de kogelbrieven die bekende Nederlanders en media dit jaar hebben ontvangen.

De Telegraaf,

Jake had ervoor gezorgd dat hij thuis was toen ik dinsdagochtend met een gehuurd busje de rest van mijn spullen kwam halen.

Bezeten van mij, Nicci French,

Een stichting van het Koninklijk Huis heeft zondag de internetdomeinnaam prinsescatharina-amalia.nl laten registreren. Dat zou er op kunnen duiden dat het zondag geboren prinsesje Catharina Amalia gaat heten. De Prins van Oranje doet dinsdagochtend pas aangifte, waarbij hij de namen van de nieuwgeborene zal bekendmaken.

Het Parool,

Een Mechelse straathoekwerkster is dinsdagochtend door een man bedreigd met een bijl.

Gazet van Antwerpen,

Bij de explosie van een bomauto zijn dinsdagochtend in Algiers een dode en tien gewonden gevallen.

De Standaard,