doctoraatsstudent


doctoraatsstudent 1.0

student in de derde cyclus van het hoger onderwijs die een opleiding volgt die resulteert in de titel van doctor

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een doctoraatsstudent…

is een student

  • [Plaats] studeert aan een universiteit
  • [Rang of hiërarchische positie] heeft al een mastergraad gehaald
  • [Activiteit of handeling] volgt een doorgaans driejarige tot vierjarige opleiding uit de derde cyclus van het hoger onderwijs

    Algemene voorbeelden


    Het was wachten op de opvolgconferentie in Berlijn (Berlin Communiqué, 2003) tot ook de derde cyclus, de doctoraatsopleiding (doctoral education), als prioriteit aan het Bolognaproces werd toegevoegd [...]. Begeleiding, promotorschap en evaluatieprocedures moeten ingebed zitten in een duidelijk kader van gedeelde verantwoordelijkheden tussen de doctoraatsstudent, de promotor en de instelling.

    http://docplayer.nl/67908064-Onderzoek-a-la-bolognaise.html

    Nadat je tot het doctoraatstraject bent toegelaten, dien je zo snel mogelijk in te schrijven als doctoraatsstudent. Heb je een aanstelling met doctoraatsfinaliteit, dan ontvang je een mail kort na je eerste werkdag. Volg de instructies in de mail vooraleer je in te schrijven. Je wordt gevraagd een titel op te geven: deze is nog niet definitief. Dat is pas het geval van zodra je doctoraatsaanvraag wordt goedgekeurd.

    https://www.law.kuleuven.be/home/onderzoek/doctorandiportaal/copy_of_informatie-voor-doctorandi/inschrijven-als-doctoraatsstudent,

    De doctoraatsopleiding bevordert een nauwe interactie tussen studenten en faculteiten, en elke doctoraatsstudent behoort tot een onderzoeksgroep die gespecialiseerd is in een bepaald onderzoeksgebied.

    https://www.phdstudies.nl/PhD/Business-Administratie/Europa/Deeltijd/,

    Volgens cijfers van het Vlaamse expertisecentrum voor Onderzoek en Ontwikkeling ECOOM zijn er ook in Vlaanderen meer doctoraatsstudenten dan ooit: tussen 1999 en 2009 steeg het aantal doctoraten zelfs van 595 naar 1.228, ruim een verdubbeling.

    http://taalunieversum.org/onderwijs/termen/term/1049/doctoraat/