dokterstas


dokterstas 1.0

afbeelding

Bron: Raimundo Pastor
( CC BY-SA 3.0 )

langwerpige tas, vaak met één handvat en een brede, platte bodem, waarin een arts bij huisbezoeken en visites een basisset van medische instrumenten en elementaire benodigdheden meeneemt; tas van een dokter

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dokterstas…

is een tas; is een gebruiksvoorwerp; is een stoffelijke zaak

  • [Kleur] is vaak zwart of bruin
  • [Materiaal] is meestal van leer
  • [Functie] dient om een basisset van medische instrumenten en elementaire benodigdheden mee te nemen zoals een stethoscoop, een bloeddrukmeter, medicatie e.d.
  • [Gebruikswijze] wordt vooral meegenomen bij huisbezoeken aan patiënten
  • [Gebruiker] wordt gebruikt door een arts

Algemene voorbeelden


Dit document beschrijft de inhoud die een dokterstas van een huisarts verbonden aan de huisartsenpost in het azM minimaal dient te bevatten [...]. Neem tijdens de dienst, zowel op de huisartsenpost als in de visite-auto, de eigen visitetas mee; de visitetas bevat minimaal: stethoscoop, tensiemeter, thermometer, otoscoop, reflexhamer, glucosemeter met strips, keelspatels en handschoenen, eigen receptenpapier voorzien van stempel van de huisartsenpost, andere papieren zoals: overlijdensverklaringen, verwijsbrieven, injectiespuiten 2,5 en 10 ml en naalden, stuwband, katheter lofric 14 inch man/vrouw, Merocel, medicatie.

www.huisartsenheuvelland.nl/.../Inhoud%20eigen%20dokterstas.doc,

Zijn hoed op, zijn dokterstas in de hand, op weg naar een vrouw met mazelen.

De gelukkige, Mensje van Keulen,

In Tibhirine hadden we het voordeel dat een van onze medebroeders een dokter was, broeder Luc [...]. De hele streek kende hem als notre médecin. Soms kwamen er op één dag honderd mensen naar het klooster om medische hulp. Hij hielp altijd en overal [...]. Hij had altijd zijn dokterstas bij. Desnoods hielp hij de mensen in de wagen.

De Standaard,