doordrinkbier


doordrinkbier 1.0

bier dat geschikt is om van door te drinken; bier dat gemakkelijk in grotere hoeveelheden genuttigd kan worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Doordrinkbier…

is bier

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is geschikt om van door te drinken; kan gemakkelijk in grotere hoeveelheden genuttigd worden, omdat het een relatief laag alcoholpercentage bevat

    Hoofdsemagram: bier


    Algemene voorbeelden


    Deze wort is met Hertog Jan Dubbel gist bij 18OC vergist en leverde een prima amberkleurig bier op. Door dezelfde wort te fabriceren met gedemineraliseerd water en deze te vergisten met een pilsgist bij lage temperatuur hoop ik een beetje inzicht te verwerven in de verschillen tussen boven- en ondergistende bieren. Doel is om op deze manier een goed recept voor een 'doordrinkbier' (alc.vol. 4.5 à 5%) te ontwikkelen, waarvan je lekker kunt doordrinken zonder meteen ladderzat te worden (probleem bij zwaardere bieren)!

    http://home.wxs.nl/~triple-w/frames2.htm

    Na het succes van Praotnat, het eerste bier dat het Eper Bier Collectief uitbracht, kon een vervolg niet lang uitblijven. En dat is Duuster Wit, een 'lekker doordrinkbier voor op het terras'. Geen witbier, maar een 'Weizen', zoals de Duitsers zeggen.

    http://www.destentor.nl/regio/epe/een-doordrinkbier-lekker-voor-op-het-terras-1.1781288,

    Brouwerij Palm B.V. geeft Palm een geheel nieuwe uitstraling. Met deze opfrissing en verjonging wil Palm zich duidelijker positioneren als hét kwalitatief, toegankelijk, authentiek en eigentijds doordrinkbier.

    http://www.biernet.nl/nieuws/nieuwe-look-voor-palm,

    Het biertje laat zich omschrijven als een helder volmout pilsener, een dorstlessend doordrinkbier met een fris bittere hop smaak.

    http://www.bnr.nl/oranjehandel/374319-1304/nieuw-nederlands-biertje-majesteit-pilsner,

    Er zijn doordrinkbieren en genietbieren, bieren die uitstekend passen bij de maaltijd, of juist op een zonnig terras.

    http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/137/over.html,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • blond doordrinkbier
    • goudblond doordrinkbier

    Malheur 6°. Blond doordrinkbier. Malheur 6 biedt zich aan als een aangenaam goudblond doordrinkbier van 6% volume alcohol met hergisting op fles met de smaakkracht van een speciaalbier en met toegankelijke bier-bitterheid die blijft plezieren. Malheur 6 richt zich tot bierkenners, die een milde hopsmaak weten te appreciëren, en een subtiele verhalende smaak verkiezen.

    http://www.moedermalheur.be/brouwer/brouwer.htm

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding